Fenerbahçe-Rennes maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Avrupa Ligi'nde heyecan başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe-Rennes maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda Avrupa Liginde heyecan başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2022 15:23

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı organizasyonunda heyecan başlıyor. B Grubu'nda yer alan Fenerbahçe, Fransa'nın Rennes takımını konuk edecek. Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda Fransa'nın Rennes takımını konuk edeceği karşılaşmayı Sırbistan Futbol Federasyonundan Novak Simovic yönetecek. Peki, Fenerbahçe-Rennes maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Avrupa'da liderlik için sahaya çıkıyor. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu 5. hafta maçında 27 Ekim'de Fransa'nın Rennes takımını ağırlayacak. İşte, Fenerbahçe-Rennes maçı hakkında bilgiler...

Fenerbahçe-Rennes maçı 27 Ekim'de (yarın) yapılacak. Ülker Stadı'nda oynanacak ve saat 19.45'te başlayacak müsabakayı Sırbistan Futbol Federasyonundan Novak Simovic yönetecek.

Simovic'in yardımcılıklarını Nikola Djorovic ve Milos Simovic yapacak. Mücadele Exxen dijital platformundan canlı olarak yayınlanacak.

RENNES DEPLASMANDA KAZANDI

UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe’nin bu hafta evinde ağırlayacağı Rennes, lig sonuncusu Angers’i deplasmanda 2-1 mağlup etmeyi başardı. Fransa 1. liginde oynadığı 12 karşılaşmada sadece 2 kez mağlup olan Rennes, topladığı 24 puanla ligde 4. sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

20 MİLYON TL'LİK MÜCADELE

UEFA Avrupa Ligi’nde lider konumda olan Fenerbahçe Rennes ile grup liderliği için kritik bir maça çıkacak.

Gruptan lider çıkan takımlar 9 Mart tarihine kadar maç yapmazken, ikinci sırada yer alacak 8 ekip ise Şampiyonlar Ligi’nden elenerek gelen 8 takımla 16 Şubat’ta düello maçları oynayacak. Kanarya yolu uzatmamak ve 9 Mart’a kadar sadece Süper Lig’e konsantre olmak için yarın Rennes’i İstanbul’da yenmek zorunda. Beraberlikte ise iş 3 Kasım’da Polonya’da oynanacak Dinamo Kiev maçına kalacak.

Rennes galibiyeti ile liderliği garantilemesi durumunda sıkışık takvimde rahat bir nefes alma şansı yakalayacak olan Fenerbahçe ayrıca 1.’lik ödülü olarak ekstra 20 milyon lira kazanacak. Kanarya, 3 milyon 630 bin Euro’su katılım, 2 milyon 100 bin Euro’su performans, 2 milyon 904 bin Euro’su katsayı, 2.5 milyon Euro’su da tahmini market geliri olmak üzere toplam 11 milyon 134 bin Euro almayı hak kazandı. Grup liderliği ile 1.1 milyon Euro daha gelecek ve bu rakam 12.2 milyon Euro’ya çıkacak.

Fenerbahçe bu hafta Ülker Stadı’nda oynayacağı Rennes maçından sonra Dünya Kupası için liglere verilecek araya kadar sadece 1 kez İstanbul dışına çıkacak. Bu hafta ligde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda İstanbulspor ile karşılaşacak olan sarı lacivertliler sonrasında 3 Kasım’da UEFA Avrupa Ligi’nde Dinamo Kiev ile Polonya’da karşılaşacak. 7 Kasım’da Sivas, 12 Kasım’da Giresunspor’u evinde ağırlayarak puan farkını açmaya çalışacak olan Fenerbahçe, Dünya Kupası sonrası ise Trabzon’a gidecek.