Ek MTV ödeme tarihi ne zaman? Ödemeler hangi ayda yapılacak? İşte belirlenen tarihler

Güncelleme Tarihi:

Ek MTV ödeme tarihi ne zaman Ödemeler hangi ayda yapılacak İşte belirlenen tarihler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2023 17:00

EK MTV ne zaman ödenecek, kimler muaf soruları son günlerin gündeminde yer alıyor. Ödemeler İnteraktif Vergi Dairesi (https://ivd.gib.gov.tr/) ve Dijital Ödeme Noktasında “Hızlı Ödeme” bölümünde yer alan MTV Ödeme alanına şifre girişi yapmadan; plaka, TC Kimlik Numarası ile “Tescil Tarihi” veya “Sahiplik Belge Tarihi” bilgilerinden birini girilerek gerçekleştirilecek. Peki Ek motorlu taşıtlar vergisi ne zaman ödenecek? EK MTV kimler ödeyecek, kimler muaf?

Haberin Devamı

Motorlu Taşıtlar Vergisi ek MTV ödeme tarihleri araç sahipleri tarafından merak ediliyor. MTV vergisi her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki defa ödeniyor. Ancak 2023 yılında bir kereye mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeneceği geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Bu bağlamda ek MTV ödeme tarihi araştırmaları hız kazandı. Peki ek MTV ne zaman ödenecek, kimler ödeyecek? Ek MTV'den kimler muaf? İşte ek MTV ödeme tarihleri 2023

EK MTV NE ZAMAN ÖDENECEK?

Ek motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri ise iki taksit halinde ödenecek. Buna göre ilk taksit ödemeleri Ağustos sonuna kadar, ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı sonuna kadar gerçekleştirilecek.

MTV ÖDEME TARİHLERİ 2023

MTV ödemeleri, her yıl 2 taksite bölünüyor. MTV ödemelerinin ilk taksiti Ocak ayında, ikinci taksiti ise Temmuz ayında yapılıyor.

Son gün ise 31 Temmuz 2023.

Haberin Devamı

EK MTV KİMLER ÖDEYECEK?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için iki katına çıkarıldı.

2023 yılında bir kereye mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenecek. Ek MTV, aracın sıfır ya da trafiğe kayıtlı olması fark etmeksizin, tüm araçlara uygulanacak.

EK MTV'DEN KİMLER MUAF?

Ek MTV ödemesinden deprem bölgesinde yaşayan, evleri orta veya ağır hasarlı ya da yıkılmış olan, yakınlarını depremde kaybetmiş olan vatandaşlar muaf olacak.