Dolgudan sonra yemek yenir mi? Diş dolgusundan sonra bunlara dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Dolgudan sonra yemek yenir mi Diş dolgusundan sonra bunlara dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2022 12:53

Dolgudan sonra yemek yenir mi sorusu diş dolgusu yaptıran vatandaşların gündeminde yer alıyor. Yapımından önce ve sonrasında kritik bir hassasiyet isteyen diş dolgusu, yapımının ardından da bazı sorunlara sebebiyet verebilmektedir. Peki, dolgudan sonra yemek yenir mi? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Diş dolgusu yapıldıktan sonra ilk 4-5 saat yemek yenmesi istenmez. Özellikle çok sıcak ve soğuk yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Dişte hassasiyet oluşturabilecek bu yiyecekler, dolgunun dişe tam olarak uyum sağlamasını da engeller. Bu nedenle diş dolgusu genellikle akşamüzeri yaptırılmalı ve dolgudan sonra yemek yenmemelidir.

DOLGUDAN SONRA NE YAPILIR?

Diş dolgusu sonrası ağrı şikâyeti, temizleme esnasında dişin sinirlerine temas edilmesi durumunda ortaya çıkar. Diş dolgusu ağrısı birkaç gün sonra kendiliğinden geçen bir ağrıdır. Ancak çok şiddetli bir şekilde diş dolgusunun ağrıması meydana gelirse o halde doktora başvurmakta fayda vardır.

Bazı zamanlarda diş dolgusunun düşmesi durumları ile karşılaşmak mümkündür. Diş dolgusu düşmesi genel itibari ile çokça yaşanan bir durum olmasa da bu dolguyu yapıştıran madde ile ilgilidir.

Dolgunun düzgün hazırlanmaması

Dişin iyi temizlenmemesi

Dolgu ile dişin birleşmesi için sürülen kimyasalın yetersiz kalması