ÖĞRETMEN ATAMA KILAVUZU 2023: Deprem bölgesindeki öğretmenlerin tayin başvurusu ne zaman? MEB'den açıklama geldi: Mazeret tayin hakkı 3’e çıktı!

Güncelleme Tarihi:

ÖĞRETMEN ATAMA KILAVUZU 2023: Deprem bölgesindeki öğretmenlerin tayin başvurusu ne zaman MEBden açıklama geldi: Mazeret tayin hakkı 3’e çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2023 11:07

MEB öğretmen atama ve yer değiştirme kılavuzu erişime açıldı. OHAL bölgesindeki öğretmenlerin tayin hakkı ile ilgili olarak MEB'den açıklama yapıldı. Depremin ardından 71 ilde eğitim ve öğretime 20 Şubat'ta başladı. Deprem bölgesindeki 10 ilde ise okullar 3 kategoride açılacak. Ayrıca öğrenciler farklı şehirlerdeki okullara nakledildi. Diğer taraftan da deprem bölgesinde görev yapan öğretmenlerin tayin durumu araştırılıyor. Bakanlıktan gelen açıklamada öğretmen mazerete bağlı yer değiştirme başvuru kılavuzu yayınlandı. İşte konuyla ilgili detaylar...

Haberin Devamı

Deprem bölgesindeki öğretmenlerin tayin hakkı verildi mi, başvurular ne zaman? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle 10 ilde okullar belirtilen tarihlerde eğitim ve öğretime başlayacak. OHAL bölgesinde görev yapan öğretmenler de tayin durumu merak ediyor. Konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığından açıklama yapıldı. İşte bilgiler...

OHAL BÖLGESİNDEKİ ÖĞRETMENLERİN TAYİN HAKKI VAR MI?

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dört eğitim sendikasının temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıda Bakanlıkça yılda 2 kez yapılan mazeret tayininin bu yıl deprem nedeniyle 3'e çıkarılması kararlaştırıldı.

OHÂL ilan edilen illerdeki personelden eşini veya çocuğunu deprem nedeniyle kaybedenler ile kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin (eş, çocuk, anne, baba) bulunduğu ilde tedavisinin mümkün olmadığını belgelendirenler, yer değiştirme başvurusu yapabilecek.

Haberin Devamı

Başvuruları onaylanan personelin atanmak istedikleri ildeki norm kadro ve pozisyon durumuna bakılmaksızın atamaları gerçekleştirilecek.

Yer değişikliğine ilişkin ayrıntılar, yayımlanacak kılavuzda yer alacak.

MEB ÖĞRETMEN YER DEĞİŞTİRME KILAVUZU YAYINLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı, deprem nedeniyle OHAL ilan edilen illerde görev yapan öğretmen ve bakanlık personeline yer değişikliği hakkı tanındığını duyurdu.

Öğretmen atama kılavuzu erişime açıldı. Aşağıdaki ekrandan kılavuzu görüntüleyebilirsiniz.

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası: