Asgari ücrete yeni zam ne zaman yapılacak? Bakan Bilgin asgari ücret için tarih vererek açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Asgari ücrete yeni zam ne zaman yapılacak Bakan Bilgin asgari ücret için tarih vererek açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2022 17:59

Asgari ücret zammı yıl sonuna doğru gündeme gelmeye başladı. Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zammı yeni yıl öncesi de merak edilenler arasında yer alıyor. 2023'de yeni asgari ücretin ne kadar olacağı kamuoyu tarafından beklenirken, Bakan Bilgin'den tarih açıklaması geldi. Gözler şimdi 2023 asgari ücret miktarının belirleneceği tarihte. Her yıl sonu asgari ücret komisyon tarafından yapılan toplantılar ile belirleniyor. Peki, asgari ücrete yeni zam ne zaman yapılacak? İşte, ayrıntılar.

Haberin Devamı

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, "Önümüzdeki Aralık ayında yeniden asgari ücreti değerlendireceğiz. Enflasyonun tahribatını değerlendirerek kararımızı açıklayacağız." dedi. Bakan Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili ise, "Çözüm aşamasına geldik. Onunla ilgili dosyayı tamamladığımızda kamuoyuyla paylaşacağız" ifadelerini kullandı. Öte yandan Bilgin, "Kapsam dışı kalan 90 bin civarındaki personelin kadroya geçirilmesiyle ilgili çalışma tamam. Onun da uygulamaya sokulacağının haberini vermek isterim." dedi. İşte, bu konuda son gelişmeler...

BAKAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin konuya dair şunları söyledi;

Önümüzdeki Aralık ayında yeniden asgari ücreti değerlendireceğiz. Enflasyonun tahribatını değerlendirerek kararımızı açıklayacağız. 3600 düzenlemesiyle yaklaşık 6 milyon çalışanın hayatlarını düzenleyecek ciddi bir reforma imza attık.

Haberle ilgili daha fazlası: