ATA AÖF sınav giriş belgesi açıklandı mı? ATA AÖF sınavı ne zaman ve nasıl yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

ATA AÖF sınav giriş belgesi açıklandı mı ATA AÖF sınavı ne zaman ve nasıl yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2022 22:10

ATA AÖF sınavları Kasım ayının son haftasında organize edilecek. Güz dönemi sınavlarına kısa zaman kala ATA AÖF sınav yerleri merak konusu oldu. Atatürk Üniversitesi sınav giriş belgesini erişime açmasıyla adayların sınava katılacakları okullar belli olacak. Bunun yanı sıra sınav giriş belgesinde salon ve sıra numarası ile birlikte adayların uyması gereken kurallar yer alacak. ATA AÖF güz dönemi vize sınavları dönem sonu ortalamasına %30 etki edecek. Atatürk Üniversitesi 2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimini açıkladı. Peki ATA AÖF sınavları ne zaman? İşte ATA AÖF sınav giriş belgesinin erişime açılacağı tarih…

Haberin Devamı

ATA AÖF sınav yerleri ve sınav tarihleri merak ediliyor. Eğitimlerini Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde sürdüren öğrenciler, Kasım ayının ortalarına geldiği bugünlerde yayınlanan akademik takvime ulaşmaya çalışıyor. Öğrenciler güz döneminde ara sınav ve dönem sonu sınavlarına katılacak. Peki ATA AÖF sınavları ne zaman yapılacak? ATA AÖF sınav yerleri açıklandı mı? İşte, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine ilişkin son gelişmeler…

ATA AÖF SINAVLARI NE ZAMAN?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi güz dönemi ara sınavları üç oturumda gerçekleştirilecek. ATA AÖF sınavları 26-27 Kasım tarihinde yapılacak. Yayınlanan takvime göre yarıyıl sonu (final) sınavları ise 7-8 Ocak'ta düzenlenecek.

ATA AÖF SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI?

Haberin Devamı

Atatürk Üniversitesi sınav yerlerini henüz erişime açmadı. Sınav giriş belgelerinin en geç sınavdan 1 hafta önce erişime açılması bekleniyor. ATA AÖF sınav yerleri atauni.edu.tr adresi üzerinden duyurulacak.

Adaylar, öğrenci şifresi ve numarasıyla sınav giriş belgelerine erişim sağlayabilirler. Sınav gününde adayların geçerli kimlik belgesi ile birlikte sınav giriş belgelerini yanında bulundurması zorunludur.

Sınav giriş belgesini yanında bulundurmayan adaylar sınav salonuna kabul edilmeyecek. Sınav giriş belgesinin üzerinde sınavın yapılacağı okulun adı, açık adresi, salon ve sıra numarası bilgileri yer alacak.

ATA AÖF SINAVLARI NASIL YAPILACAK?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ara sınavları, öğrenci yoğunluğuna göre belirlenen il sınav merkezlerinde yüz yüze olacak şekilde gerçekleştirilmektedir.

Ara sınav olarak da bilinen öğrencilerin deyimiyle vize sınavları dönem sonu ortalamasına %30 etki etmektedir.

Yarıyıl sonu sınavları ise not ortalamasının büyük bir çoğunluğunu oluşturarak %70 etki eder. Sınavların sona ermesinin ardından sınav sorularına ve sonuçlara ilişkin öğrenciler itiraz da bulunabilirler.