AÖF yaz okulu sınavı ne zaman, nasıl yapılacak? 2022 Açıköğretim yaz okulu sınav süresi ve tarihi

Güncelleme Tarihi:

AÖF yaz okulu sınavı ne zaman, nasıl yapılacak 2022 Açıköğretim yaz okulu sınav süresi ve tarihi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2022 20:58

AÖF yaz okulu sınavı için geri sayım devam ediyor. Öğrencilerin heyecanla beklediği Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2021-2022 Öğretim Yılı yaz okulu sınavları ağustos ayı içerisinde organize edilecek. Üstten ve alttan ders alarak, yüz yüze ya da online yapılacak yaz okulu sınavlarına girecek olan öğrenciler, “Fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi”ni aosogrenci.anadolu.edu.tr üzerinden temin edebilecekler. Söz konusu Açıköğretim Fakültesi sınavlarında öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulup, 30'ar dakika süre veriliyor. Peki, AÖF yaz okulu sınavı ne zaman, nasıl yapılacak? İşte, 2022 Açıköğretim yaz okulu sınavları hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Açıköğretim sınavları ne zaman, sorusu öğrencilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. Yaz okulu eğitimlerinin sonuna gelinirken, AÖF yaz okulu sınav giriş belgeleri yayınlandı. Anadolu Üniversitesi tarafından yayınlanan akademik takvime göre 2022 AÖF yaz okulu sınavı 13 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak. Sınavlarının online olup olmayacağı ise henüz belirlenmedi. Öte yandan AÖF sınavları Türkiye'de sabah saat 9.30’da, öğlenden sonra saat 14.00’da, K.K.T.C. Lefkoşa’da ise sabah saat 08.30'da, öğlenden sonra ise saat 13.00'da yapılıyor.

AÖF YAZ OKULU SINAVI NE ZAMAN?

2021-2022 Öğretim Yılı Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri yaz okulu sınav tarihi belli oldu. Üniversitenin akademik takvimine göre AÖF yaz okulu sınavı 13 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Sınavın uygulanış şekli hakkında henüz bir açıklama gelmedi. Konu hakkında ilerleyen günlerde üniversite tarafından açıklama gelmesi bekleniyor.

AÖF SINAVI KAÇ DAKİKA?

Anadolu Üniversitesi'nin internet sitesinde yer alan açıklamada şu ifadeler yer alıyor;

Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30'ar dakika sınav süresi verilecektir.

Sınavlar Cumartesi-Pazar günleri dört oturum halinde yapılmaktadır.

Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Sistemine göre eğitim-öğretim yapılan önlisans ve lisans programlarının sınavları, ilgili birim yönetim kurulları tarafından belirlenen tarihlerde ve saatlerde cumartesi ve pazar günleri yapılmaktadır.