Alper Gezeravcı kimdir, kaç yaşında, nereli? İlk Türk astronot için geri sayım başladı! İşte uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nin hayatı ve biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Alper Gezeravcı kimdir, kaç yaşında, nereli İlk Türk astronot için geri sayım başladı İşte uzay yolcusu Alper Gezeravcınin hayatı ve biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2024 12:00

İlk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı kimdir, nereli? sorusu gündemde yer alan konuların başında geliyor. Alper Gezeravcı kariyeri ve biyografisi ile merak ediliyor. Uzaya gidecek ilk Türk uzay yolcusu Alper Gezer Avcı’nın ilk görev tarihi belli oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ilk Türk uzay yolcusu Alper Gezer Avcı'nın 9 Ocak 2024’te uzaya gideceğini açıkladı. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, misyonda İspanyol, İtalyan ve İsveçli astronotlarla birlikte görev alacak.

Haberin Devamı

Alper Gezer Avcı'nın 9 Ocak 2024’te uzaya gideceği Bakan Kacır tarafından açıklandı. Alper Gezer Avcı kimdir? sorusu da bu çerçevede merak edilip araştırılmaya başlandı. Alper Gezeravcı, Hava Kuvveleri Komutanlığı'nda önemli başarılara imza atmış önemli bir Türk pilotudur. İşte Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezer Avcı hayatı ve biyografi bilgileri

ALPER GEZERAVCI KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Alper Gezer Avcı’nın misyonda kullanılacak armayı tanıttığı videoya yer verdi. Sekiz köşeli Selçuklu yıldızının bulunduğu armada ay-yıldızlı Türk Bayrağı,16 Türk devletini temsil eden yıldızlar, Cumhuriyetin 100. yılına ithafen 100 sayısı ve dünya üzerinde turkuaz renkli Türkiye haritası bulunuyor. Videoda; Alper Gezer Avcı, görev armasının detaylarını anlattı.

Haberin Devamı

13 FARKLI DENEY YAPACAK

Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında Alper Gezeravcı, Ocak ayındaki fırlatmanın ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 14 gün kalacak, 13 farklı bilimsel deneye imza atacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik gibi alanlarda gerçekleşecek deneylerden birinin Muş Bilim ve Sanat Merkezindeki öğrenciler tarafından hazırlandığını duyurmuştu.

ALPER GEZER AVCI KİMDİR, NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Alper Gezeravcı, Hava Kuvveleri Komutanlığı'nda önemli başarılara imza atmış önemli bir Türk pilotudur. ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü Harekat Araştırması'nda yüksek lisans yaptı. F-16 Pilotu - Standardize Filo Akademik Kol Komutanı olarak görev yaptı.