Açık Lise sınavları ne zaman, online mı yapılacak? MEB Açık Lise 2. dönem sınav takvimi açıklandı mı?

Güncelleme Tarihi:

Açık Lise sınavları ne zaman, online mı yapılacak MEB Açık Lise 2. dönem sınav takvimi açıklandı mı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2023 15:15

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı açık liselerde eğitimlerini sürdüren öğrenciler, güncel sınav takvimlerine ulaşmaya çalışıyor. Açık Öğretim Lisesi sınavları bir yılda toplam üç kez düzenleniyor. Son olarak 1. dönem sınavları 9-20 Mart tarihleri arasında online olarak gerçekleştirildi. Peki Açık Lise sınavları ne zaman, online mı yapılacak? İşte, sınav takvimine ilişkin güncel gelişmeler…

Haberin Devamı

Açık Öğretim Lisesi sınav tarihlerine ilişkin araştırmalar devam ediyor. Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından 2022-2023 Eğitim öğretim yılı 2. Dönem kayıt yenileme ile ilk kayıt iş ve işlemleri 3 Nisan 2023 tarihi mesai bitimine kadar uzatıldı. Kayıt yenileme yapmayan adaylar 2. dönem sınavlarına katılamayacak. Açık Öğretim Lisesi sınavlarında öğrencilere sorumlu olunan her dersten 20 soru yöneltiliyor. Bu soruların cevaplanması için ise sınav süresi 25 dakika olarak belirlendi. Peki AÖL sınavları ne zaman, online mı yapılacak? İşte, Açık Öğretim Lisesi sınav takvimine ilişkin bilgiler…

AÇIK LİSE SINAVLARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı, açıktan eğitim alan lise öğrencileri için her yıl toplam üç sınav organize eder. Öğrenciler bu sınavlarda mezuniyet için gerekli kredi ve diğer şartları sağlamaya çalışır.

Haberin Devamı

Son olarak 1. dönem sınavları 9-20 Aralık 2022 tarihlerinde online olarak düzenlendi. Henüz 2. dönem sınav takvimi yayınlanmadı.

Ancak kayıt yenileme işlemleri sona ermeden sınav yapılamayacağından Açık Lise 2. dönem sınavlarının Nisan ayı sonrası yapılması bekleniyor.

Açık Lise sınav tarihleri belli olduktan sonra sınavların nasıl yapılacağına ilişkin detaylar belli olacak.

AÖL KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönemi için kayıt yenileme başvuruları Açık Öğretim
Lisesinin resmi internet sitesinde yayımlanan tarihler arasında yapılacaktır.

Öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemi
yaptıracaktır. Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar dönem sınavına katılamaz.