2023 Üniversite sınavı ne zaman yapılacak? Önümüzdeki yıl AYT-TYT ve YDT oturum tarihleri açıklandı mı?

Güncelleme Tarihi:

2023 Üniversite sınavı ne zaman yapılacak Önümüzdeki yıl AYT-TYT ve YDT oturum tarihleri açıklandı mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2022 12:48

Üniversite sınav tarihleri adayların gündeminde yer almaya devam ediyor. ÖSYM’nin açıkladığı takvime göre 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 17-18 Haziran 2023'te yapılacağı açıklanmış ancak seçim takvimine denk gelmesinden dolayı sınav tarihi geri çekilmişti. Üniversite sınavı için bekleyen milyonlarca adayın gözü kulağı, tarih değişikliğinin ardından yayımlanacak yeni sınav takvimine çevrildi. Peki 2023 Üniversite sınavı ne zaman? İşte, konuyla ilgili yaşanan son gelişmeler…

Haberin Devamı

Üniversite sınav tarihleri, araştırılan konu başlıklarından birisi oldu. Üniversite sınavının 2023 yılında ne zaman yapılacağı, son gelişmeler ile öne çıkan konuların başında geliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) geçtiğimiz aylarda yayınladığı sınav takvimini, YKS'nin seçim gününe denk gelmesi nedeniyle geri çekerken konu hakkında AK Parti Sözcüsü Çelik de "Prensip olarak seçim takvimiyle sınav takvimi üst üste gelmez" ifadelerini kullanmıştı. YKS'nin yeni sınav tarihi henüz netlik kazanmadı. Önümüzdeki haftalarda ÖSYM'nin 2023 YKS TYT, AYT, YDT başvuru ve sınav tarihlerini açıklaması bekleniyor.

2023 ÜNİVERSİTE SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM'nin açıkladığı "2023 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimine göre, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) 17-18 Haziran'da yapılacaktı. Temel Yeterlilik Testi (TYT) 17 Haziran, Alan Yeterlik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 18 Haziran'da gerçekleştirilecekti.

Haberin Devamı

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamasında“ "Öğrencilerimizin hiçbir sınavını seçim takvimine denk getirmeyiz. Bununla ilgili ÖSYM bir çalışma yapıyor, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşır." ifadelerini kullandı.