‘Zaferin Rengi Sarı Lacivert’ Köln’de izleyiciyle buluştu

Güncelleme Tarihi:

‘Zaferin Rengi Sarı Lacivert’ Köln’de izleyiciyle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2024 12:22

Abdullah Oğuz’un yönetmenliğini yaptığı ve 16 Şubat’ta vizyona giren ‘Zaferin Rengi Sarı Lacivert’ adlı film, 26 Şubat Pazartesi günü Köln Cinedom’da gösterime girdi. Fenerbahçe taraftarları, 300 kişilik salondaki koltukların tamamına yakınını doldurdu. Film başlamadan Fenerbahçe sloganları cep telefonlarının ışıkları altında coşkuyla söylendi. Film başladıktan sonra da bazı sahnelerde Fenerbahçe sloganı atıldı.

Haberin Devamı

FİLMDE düşman kuvvetlerinin 1918-1923 yılında işgal ettiği Anadolu’da Türk milletinin direncini, örgütlenme yıllarında yaşanan spor başarısının savaştaki rolü konu ediliyor. Kazanılan General Harington Kupası’nın başarıyla biten Kurtuluş Savaşı’ndaki kısmi rolü beyaz perdeye yansıtılıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le işgal altındaki İstanbul’da başlatılan milli mücadelenin dalga dalga tüm Anadolu’yla bütünleşen direnişinde Fenerbahçe Kulübü’nün rolü filmde ön plana çıkarılıyor.

‘Zaferin Rengi Sarı Lacivert’ Köln’de izleyiciyle buluştu


NE DEDİLER
YAKUP IŞIKLAR (Köln Fenerbahçeliler Derneği Başkanı): “Burada görüldüğü gibi çok mutluyuz. Fenerbahçe’nin bir futbol takımı olmadığını, milli mücadelede vermiş olduğu mücadeleyi hep birlikte izledik. Buraya gençlerimizin daha ağırlıkta gelmelerini istedik. Yakın tarihimizi bilmedikleri için özellikle onları davet ettik. Çok mutluyuz. Geçen hafta da yine Gelsenkirschen derneğimizin yeni binasının açılışı oldu. Başkanımız Ali Koç da yönetimiyle açılışa katıldı. Adeta Fenerbahçe haftası gibiydi, çok güzel oldu.”
‘Zaferin Rengi Sarı Lacivert’ Köln’de izleyiciyle buluştu

SEYFİ ÇALIŞKAN (Konsolosluk çalışanı): “Zaferin Rengi filmi bize, geçmişimizi, tarihimizi, bizi bugüne getiren değerlerimizi hatırlattı. Hele bir de bu geçmişin böyle sinema filmi şeklinde verilmesi daha bir güzel oldu. Emeği geçenleri kutlarım.”
‘Zaferin Rengi Sarı Lacivert’ Köln’de izleyiciyle buluştu

HİDAYET ÖZEK: “Film çok güzel ve coşkuluydu. Fenerbahçe'mize yakışır şekilde. Filmde Atatürk’ü gördüğümüz an çok etkileyici oldu.”
‘Zaferin Rengi Sarı Lacivert’ Köln’de izleyiciyle buluştu

ABDULLAH BATIR: “Bu filmi gördükten sonra Fenerbahçe’mizin UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Belçika’nın Union Saint-Gilloise takımıyla 7 Mart Perşembe günü Brüksel’de oynayacağı maça gitmeye karar verdim. Öğrenciyim ama paramı biriktirdim, film çok etkiledi beni.”

Haberin Devamı

YENİ BİNANIN AÇILIŞI DA YAPILDI
Türkiye’yle birlikte Avrupa’da aynı anda vizyona giren filmin geçen haftaki galasına Gelsenkirchen Fenerbahçeliler Derneği’nin davetlisi olarak Ali Koç, yönetim kurulu üyeleriyle katılmıştı. Yeni kulüp binasının da açılışının yapıldığı programa Türkiye’den Selahattin Baki, Burak Kızılhan, Simla Türker Beyazıt, İlker Dinçay, ‘Zaferin Rengi’ filminin senaristi ve yönetmeni Abdullah Oğuz’un yanı sıra Gülper Özdemir (Peyker), Yılmaz Özdemir (Yüzbaşı Bennett) gibi baş rol oyuncuları, Fenerbahçe televizyonundan Kıvanç Özkök ve ekibi katılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!