Steinmeier Kiev’e gidecek!

Güncelleme Tarihi:

Steinmeier Kiev’e gidecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2022 10:47

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier’in Ukrayna ile dayanışma için Kiev’i ziyaret edeceği belirtildi.

Haberin Devamı

ALMANYA Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, yakın zamanda Kiev’i ziyaret edecek. Almanya’nın Ukrayna Büyükelçisi Anka Feldhusen, Ukrayna haber sitesine resmi ziyareti doğruladı. Büyükelçi, ziyaretin ne zaman gerçekleşeceği konusunda bilgi veremeyeceğini kaydederken, ziyaretin en kısa zamanda yapılacağını söyledi. Büyükelçi Feldhusen, “Almanya’daki meslektaşlarım bu konu üzerinde çalışıyorlar. Üç yıl boyunca Cumhurbaşkanı Steinmeier’in ofisinde çalıştım, bu da onlarla sürekli temas halinde olduğum anlamına geliyor. Ziyaret gerçekleşecek” açıklamasında bulundu.

GERGİNLİK YAŞANMIŞTI
ALMANYA Cumhurbaşkanı nisan ayında Polonya, Estonya, Letonya ve Litvanya Devlet Başkanları ile birlikte Ukrayna’nın başkentine gitmek istemişti. Ancak Steinmeier’in Ukrayna tarafından davet edilmediği iddia edilmiş ve bu da Berlin ile Kiev arasında gerginliğe neden olmuştu. Başbakan Olaf Scholz (SPD), da ilk olarak tek başına yapmayı planladığı Kiev seyahatini bunu gerekçe göstererek iptal etmişti. Scholz haziran ayında Ukrayna’nın başkentini ziyaret etti.

Haberin Devamı

BİRÇOK KEZ DAVET ALDI
Steinmeier’in davet edilmemesi konusunda içten içe çok rahatsız olduğu, ancak kamuoyu önünde Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski ile görüşmeye açık olduğunu göstermeye devam ettiği bildirildi. Mayıs ayı başında Steinmeier ve Zelenski arasında gerçekleşen bir telefon görüşmesi suların durulmasına neden oldu. Steinmeier, Ukrayna tarafından Kiev’e gelmesi için birçok kez davet aldı.

BAKMADAN GEÇME!