Sonbaharda kısıtlama gelir mi?

Güncelleme Tarihi:

Sonbaharda kısıtlama gelir mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2022 11:29

Almanya’da, yaz tatili sonrasında koronavirüs salgınıyla mücadelenin nasıl gerçekleşeceği ve yeniden kısıtlamalar olup olmayacağı en çok merak edilen konular arasında. Federal hükümete korona salgınıyla mücadelede danışmanlık yapan ‘Uzmanlar Konseyi’, beklenen raporu açıkladı ve sonbahar ayları için önerilerini sundu. Raporda, bu yıl önceki yıllar kadar şiddetli bir salgın beklenmediği belirtilirken yine de dikkatli olunması ve bazı tedbirlerin alınması istendi.

Haberin Devamı

UZMANLAR, şu anda salgın durumunun dengeli olduğuna dikkati çekerken, sonbaharda artış beklendiğini belirtti. Bu nedenle sağlık sektörünün olası virüsün yayılmasına karşı hazırlıklı olması gerektiği, aktüel duruma göre halkta yüksek aşılama seviyesinin bulunduğu, bu yüzden salgının geçtiğimiz yıllardaki kadar kötü etkisinin olmayacağını bekledikleri ifade edildi. Raporda, bilim insanları farklı senaryolar üzerine önerilerini de dile getirdi. Omikron varyantının hafifi olması durumunda geniş çaplı kısıtlamalara gerek olmadığı kaydedildi. Böyle durumda koruma amaçlı tedbirlerin risk altındaki insanlara yönelik olabileceği ifade edildi.
İkinci olarak hazırlanan ‘temel senaryo’ya göre ise koronavirüs hastalığının yükünün aynı kalacağı ve sık sık enfeksiyon ve işe devamsızlık olacağı varsayıldı. Orta derecede maruz kalınmasına rağmen maskeler ve iç mekânlarda mesafe ile bölgesel düzenlemelere göre temas kısıtlamaları gibi ‘geniş ölçekli önlemlerin’ tekrar gerekli hale gelebileceği vurgulandı.

Haberin Devamı

ÜÇÜNCÜ SENARYO
‘En kötü durum senaryosu’na göre ise hem daha bulaşıcı hem de daha hastalıklı olan yeni bir virüs varyantının hâkim olduğu bir durum öngörüldü. Böyle bir durumda tam olarak aşılanmış kişilerin bile ek aşı olmadan ağır hastalık seyrinden kurtulamayacakları ifade edildi. Hastanelerin yoğun bakım ve normal odalarının yine hastalarla dolacağına dikkat çekilirken, maske takma ve mesafe gibi genel koruyucu önlemlerin hayata geçirilmesi gerektiği, tedbirlerin 2023 baharına kadar devam edeceği kaydedildi.

Uzmanlar şunları önerdi:
* Enfeksiyon kontrol önlemleri için sağlam yasal düzenleme.
* Federal ve eyalet hükümetleri arasında pandemi önlemlerinin merkezi koordinasyonu.
* Ülke çapında mümkün olduğunca tek tip ve hızlı iletişim.
* Antiviral ilaca erken dönemde erişim imkânı
* Hastaların transferi için ülke çapında özel konsept geliştirilmesi.
* Özellikle seyahat bağlamında yeni endişe verici varyantlarla nasıl başa çıkılacağının belirlenmesi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!