‘Sert mülteci yasası’na destek Yeşiller’i karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

‘Sert mülteci yasası’na destek Yeşiller’i karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2023 12:14

Almanya’da Yeşiller Partisi içinde, AB’nin sert mülteci yasasına onay veren Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’a tepkiler büyüyor.

Haberin Devamı

PARTİNİN ağır toplarından olan sol kanattaki Jürgen Trittin, olağanüstü parti kurultayını gündeme getirdi. Trittin, Stern dergisine verdiği demeçte, böyle bir parti konferansının Yeşiller’i aylarca felç edebileceğini söyledi. Ancak burada söz konusu olanın Yeşiller’in genleri olduğunu ifade eden Trittin, aileler ve çocuklar için başlangıçta kararlaştırıldığı gibi, AB’nin dış sınırlarındaki prosedürlerden muaf tutulmasını istedi. Yeşiller Partisi’nin dış politika uzmanı olan Trittin, ayrıca parlamento grubu ve parti içindeki anlaşmazlığın dağınık bir şekilde tırmanmasının nasıl önlenebileceğine yönelik başka yol göremediğini de sözlerine ekledi.

‘Sert mülteci yasası’na destek Yeşiller’i karıştırdı

Haberin Devamı

‘TARİHİ BİR REZALET’
AP üyesi Yeşiller milletvekili Erik Marquardt da Stern dergisine verdiği demeçte, bu haliyle iltica reformuna ‘evet’ demenin bir hata olduğunu ifade etti. Yeşiller Federal Meclis milletvekili Julian Pahlke de AB içişleri bakanlarının kararlarını ‘tarihi bir rezalet’ olarak nitelendirdi. Yeşiller Partisi bu hafta sonu Eyaletler Konseyi olarak adlandırılan bir konferans gerçekleştirecek. Bu konferansta AB’nin sert iltica düzenlemesi de ele alınacak. Erik Marquardt, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, “Tabanın, eleştirilerin ciddiye alındığını ve tartışıldığını anlaması için bu hafta sonu Bad Vilbel’de yapılacak eyalet konseyinde net bir karar alınması gerekiyor” dedi. Trittin’in önerdiği olağanüstü kurultayın ise iki hafta içinde organizasyon açısından mümkün olmayacağını ifade eden Marquardt, parti içindeki tartışmaları evliliklere benzetirken, “Her iyi evlilikte kavgalar olur. Ancak nasıl tekrar bir araya gelebileceğinizi görmek zorundasınız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!