Seehofer Bavyera için Almanya’yı harcıyor

Güncelleme Tarihi:

Seehofer Bavyera için Almanya’yı harcıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2018 13:14

Almanya’da aylar sonra kurulan koalisyonun ortağı SPD Lideri Andrea Nahles, İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in mülteci konusunda hükümeti devirmeye yönelik tehditlerini eleştirdi: “Bavyera Eyaletindeki seçimlerde çoğunluğu kaybetme korkusuyla CSU’nun Almanya’yla oynamasına çok kızgınım.”

Haberin Devamı

ALMANYA’da hükümetin küçük ortağı CSU Lideri ve Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, koalisyon hükümetinin geleğiyle oynamaya devam ediyor. Daha önce yaptığı açıklamalarda Başbakan Angela Merkel’e mülteci konusunda Avrupa çapında ortak bir çözüm bulması için ay sonuna kadar süre veren, çözüm bulunmaması durumunda İçişleri Bakanı olarak sınır polislerine “Sınırları kapatın” talimatı vereceğini söyleyen Seehofer, Passauer Neue Presse gazetesine verdiği demeçte tehditlerine devam etti. Seehofer, “Ben üçlü koalisyonun ortağı olan CSU Genel Başkanıyım ve partisinin tam desteğini almış biri olarak hareket ediyorum. Eğer Başbakanlık, Federal İçişleri Bakanı’nın çalışmalarından memnun değilse, o zaman koalisyonu sonlandırmalı” dedi.
Alman Anayasası’na göre Başbakan Angela Merkel’in, kendi başına göre hareket eden bir bakanı görevden alabileceği hatırlatılan Seehofer, “Eğer ülkesinin güvenliği ve düzenini düşünen, onun için çalışan bir İçişleri Bakanı böyle bir nedenden dolayı görevden alınırsa, bu, dünya çapında bir gala olur. Nerede yaşıyoruz biz?” sözleriyle Merkel’e kendisini görevden alamayacağı, alırsa koalisyonun sonu olacağı mesajı verdi.

Haberin Devamı

Seehofer Bavyera için Almanya’yı harcıyor

CSU SORUMLULUK TAŞIYOR MU?
ARD televizyonuna konuşan SPD Lideri Andrea Nahles de CSU’nun tavrından çok rahatsız olduklarını açıkladı. Nahles, istemeyerek koalisyon hükümetine girmek zorunda kalan SPD’nin aslında gelişmelere sevinip sevinmediği sorusuna şu cevabı verdi: “Biz zor durumda sorumluluk üstlendik ve bu sorumluluğun arkasındayız. Ama özellikle CSU’nun Almanya ve Avrupa için sorumluluk taşıyıp taşımadığını sorguluyorum. Ben, Bavyera Eyaletindeki seçimlerde mutlak çoğunluğu kaybetme korkusuyla CSU’nun Almanya’yla oynamasına çok kızgınım.”
Nahles, CSU’nun Başbakan Merkel’den kurtulmak istediği iddialarına da, “Böyle bir şüpheye kapılmamak için insan kör ve sağır olmalı” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

KOALİSYON KOMİSYONU TOPLANACAK
ALMANYA’ya mülteci göçü azalmasına rağmen konuyu hükümetin ana konusu haline getiren CSU, Merkel’i düşürmek, aşırı sağcı AfD’nin yükselişini önlemek için Hıristiyan Birlik Partilerini sağa çekmek istemekle suçlanıyor. Küçük ortağının baskısıyla koltuğu sallanmaya başlayan Başbakan Merkel, pazar günü Brüksel’de gayri resmi bir mini AB zirvesine katılacak. Salı günü ise koalisyon komisyonu toplanarak, ortaklar arasındaki gerilimi görüşecek. 28-29 Haziran’da Brüksel’deki AB zirvesinin ana gündemi mülteci sorununa ortak çözüm bulmak. Merkel zirvede başarı sağlayamazsa, hükümetin ömrü sayılı olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!