‘Schröder istifa etmezse partiden atılmalı’

Güncelleme Tarihi:

‘Schröder istifa etmezse partiden atılmalı’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2022 10:12

Rus şirketlerin yönetimlerinde üstlendiği görevleri bırakmamakta direnmesi üzerine Almanya’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder’in partiden kovulması istendi.

Haberin Devamı

RUSYA’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaşa rağmen Rus petrol şirketi Rosneft ile enerji devi Gazprom’un yan kuruluşu ‘Kuzey Akım 2’nin yönetimlerindeki görevlerinden istifa etmemekte direnen Almanya’nın eski Başbakanı Gerhard Schröder’in, 1963 yılından beri üyesi olduğu Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) atılması istendi. SPD Eş Başkanları Saskia Esken ile Lars Klingbeil, bu tutumu nedeniyle partiye zarar verdiği gerekçesiyle Schröder’e istifa çağrılarını yinelerken, “Schröder istifa etmeli. İstifa etmezse de partiden atılmalı” diyenlerin sayısı da artmaya başladı. SPD’nin 14 yerel teşkilatı Schröder’in partiden atılması için resmen başvuru yaptı. Schröder’in eski seçim bölgesi Hannover yerel teşkilatı da bu teşkilatlar arasında yer aldı. SPD’nin eski genel başkanlarından Franz Müntefering’in Federal Meclis milletvekili olan eşi Michelle Müntefering, Twitter hesabından, “Schröder’in üyelik aidatlarından tek cent bile parti kasalarına girmesin” içerikli bir mesaj paylaşarak Schröder’in üyeliğinin sonlandırılmasını istedi.

Haberin Devamı

DEVLETİN ÖDEMELERİ DURDURULSUN
Hıristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) Avrupa Parlamentosu milletvekili Markus Ferber, Schröder’in Rus şirketlerden aldığı paralara el konularak dondurulmasını önerirken, Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Federal Meclis eski milletvekili Patrick Sensburg da devlet tarafından ödenen emekli maaşlarının kesilmesini istedi. Sensburg, Ukrayna’da kanlı bir savaş sürdüren Vladimir Putin’in şirketlerinde görev alan eski Başbakan’ın Alman vergi mükellefleri tarafından da desteklenmesinin doğru olmadığını söyledi. CDU’lu politikacı, Schröder’i “Almanya’ya ihanet etmekle” de suçladı.

TÜM İMKÂNLARI ELİNDEN ALINABİLİR
Almanya’nın eski başbakanı olarak ücretleri devlet tarafından ödenen en az 5 kişiyi çalıştırma ve 8 odaya kadar büro tutma hakkına sahip Schröder’e tanınan bu imkânların iptali de gündeme geldi. Ancak Schröder’in Berlin’deki devlet destekli bürosunda çalışan danışman ve diğer elemanları istifa ettikleri için 2023 yılı bütçesinde bir ek ödeme öngörülmediği de açıklandı. Bu imkânların süresiz olarak iptal edilmesi için görüşmeler yapıldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!