Scholz’un TikTok kullanımını eleştirdi: ‘Devlet için bir platform değil’

Güncelleme Tarihi:

Scholz’un TikTok kullanımını eleştirdi: ‘Devlet için bir platform değil’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2024 11:18

Federal Hükümet Ayrımcılıkla Mücadele Sorumlusu Ferda Ataman, Çin’e resmi ziyaret düzenleyen Olaf Scholz’un TikTok kanalı açmasını eleştirdi. TikTok’un ırkçılık ve ayrımcılığa karşı kurallara riayet etmediğini belirterek, Scholz’un yanlış bir strateji yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

ARD televizyonunda yayınlanan Bericht haber programına konuşan Ataman, “TikTok platformu ve diğer platformlar kurallara uymadığı ve gençleri ayrımcılıktan, nefret söyleminden korumadığı ve dezenformasyonu geri almadığı veya bununla mücadele etmediği sürece, bu devlet için bir platform değildir” dedi. Ataman kısa bir süre önce Ayrımcılıkla Mücadele Kurumunun X’teki hesabını da benzer nedenlerle kapatmıştı. Ferda Ataman, son yıllarda aşırı sağcıların görüşlerini paylaşması nedeniyle TikTok’un öne çıktığını belirtirken, “Devlet kurumları sosyal medyaya girdiğinde, onlara değer veriyorlar. Ve bu değer vermeyi, örneğin daha fazla koruma gibi taleplerle ilişkilendirip ilişkilendirmediğiniz konusunda çok dikkatli düşünmeniz gerekir” dedi.

Scholz’un TikTok kullanımını eleştirdi: ‘Devlet için bir platform değil’
‘KOMİK VİDEOLAR DOĞRU YOL DEĞİL’
Ataman, ‘Dijital Hizmet Yasası’ adlı düzenlemenin sosyal medya ağlarının, kullanıcıların korunmasını sağlaması gerektirdiğini kaydederken, ancak bunun uygulanmadığını ifade etti. Ataman, ABD’nin ve benzer diğer bazı ülkelerin TikTok’u sıkı bir şekilde düzenlemeyi veya yasaklamayı planlamasının ise ilginç olduğunu kaydetti. Ataman, federal hükümet sözcüsü Steffen Hebestreit’in TikTok’ta yeni hedef kitlelere ulaşmak istedikleri yönündeki argümanı da eleştirdi. Ataman, “Hem federal hükümetin hem de siyasi partilerin düşük bir eşikle nasıl iletişim kurabileceklerini ve gençlere nasıl ulaşabileceklerini düşünmelerinin genel olarak iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Ancak sosyal medyadaki komik videoların doğru yol olduğunu düşünmüyorum. Bana göre gençlere hitap eden içerikler olmalı. Bu da gençlere hitap eden politikalar üretmek, 16 yaşından itibaren oy kullanma hakkı üzerinde düşünmek, onları dahil etmek ve siyasete katılmalarını sağlamak anlamına geliyor” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!