‘Scholz özgürlük için tehlike’

Güncelleme Tarihi:

‘Scholz özgürlük için tehlike’
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2024 12:07

Almanya’da iktidara göz diken CDU lideri Friedrich Merz, Başbakan Olaf Scholz’u özgürlüğü ve ülkenin geleceğini tehlikeye atmakla suçladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da ana muhalefetin büyük kanadı Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Friedrich Merz, Başbakan Olaf Scholz’un ülkenin geleceğini ve özgürlüğü tehlikeye atmakla suçladı. Partisinin Stuttgart’ta düzenlenen Temel İlkeler Programı etkinliğinde konuşan Merz, Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti’den (FDP) koalisyon hükümetini adeta topa tuttu. Scholz hükümetinin yanlış politikalarla Almanya’yı çıkmaza sürüklediğini belirten Merz, “Bu hükümet bizim refahımızı, özgürlüğümüzü tehlikeye sokuyor” dedi. Mercedes ve Porsche gibi dünyanın önde gelen ünlü markalarından olan otomobillerin üretildiği Baden Württemberg eyaletinin başkenti Stuttgart’taki konuşmasında, Scholz hükümetinin 2035 yılı itibariyle mazotlu ve benzinli yeni otomobillerin trafiğe çıkmasına izin verilmemesi kararını eleştirirken, “Böyle bir tekniği yasaklamak teknolojik olarak yanlıştır. Ekonomik alanda başarılı olabilmek, yeni iş yerleri yaratmak ve ve herkese çalışma olanağı sağlamak için her türlü teknolojiye açık olmak zorundayız. Bugün bu yasakları uygulayanlar, yarın Almanya’nın Almanların fakirleşmesinden sorumlu tutulacaklardır. Bu unutulmasın!” dedi.

Haberin Devamı

‘ALMANYA’YA YAKIŞMIYOR’
Almanya’da iktidara göz diken Friedrich Merz, CDU’nun temel ilkeleri arasında özgürlüğün başta geldiğini de vurguladı. Özellikle son dönemlerde özgürlüğün ciddi biçimde tehlikeye girdiğine dikkat çekerken, “Özgürlüğü korumak bizim öncelikli görevimiz olacaktır” dedi. Geceleri metroya binen gençlerin tedirginlik yaşadıklarını, Yahudi kökenli insanların sokaklarda dolaşmaktan korktuklarını ve sinagogların önlerinde polislerin gece-gündüz nöbet tuttuklarını belirtirken, “Bu gelişmeler Almanya’ya yakışmıyor” dedi. CDU lideri aynı zamanda SPD’nin Ukrayna politikasını da eleştirdi. Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaşın Avrupa’nın özgürlüğü için de bir tehdit ve tehlike oluşturduğuna dikkat çeken Merz, “CDU, Alman ordusunu oluşturdu. CDU, Almanya’yı NATO üyesi yaptı. Hem de SPD’nin karşı çıkmasına rağmen. SPD bugün de farklı bir görüntü vermiyor. Şansölye Olaf Scholz’un Paris’teki Ukrayna görüşmelerindeki tutumu şok edicidir. Emmanuel Macron’un karşısında sessiz kalırken, daha sonra Almanya’nın Ukrayna’ya Taurus füzeleri göndermeyeceğini söylemiştir. Bu tutumuyla da Almanya’nın imajına zarar vermiştir” suçlamasında da bulundu.

‘Scholz özgürlük için tehlike’

Haberin Devamı

CDU/CSU ÖNDE
Insa tarafından yapılan son kamuoyu yoklamasında, Almanya’da bu hafta sonu genel seçim olsa CDU/CSU’nun yüzde 30.5, sağ popülist Almanya için Alternatif’in (AfD) yüzde 19.5, SPD’nin yüzde 14.5, Yeşiller’in yüzde 13, Birlik Sahra Wagenknecht’in (BSW) yüzde 6.5, FDP’nin yüzde 5.5, Sol Parti’nin yüzde 3 ve Özgür Seçmenlerin (FW) yüzde 3 oy alacağı saptandı. Bu veriler ışığında SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetinin iktidarda kalma şansının bulunmadığı da ortaya çıktı. Alman devlet televizyonu ZDF adına yapılan bir kamuoyu yoklamasında da SPD’li Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius, “Almanya’da en çok sevilen politikacı” sıralamasında ilk sırayı korudu. CDU’lu Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Hendrik Wüst ikinci, Yeşiller’li Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock üçüncü, CSU Genel Başkanı ve Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder dördüncü, Yeşiller’li Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck beşinci, CDU lideri Friedrich Merz altıncı ve Şansölye Olaf Scholz da yedinci sırada yer aldı.

‘Scholz özgürlük için tehlike’


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!