Schaeuble: Merkel fevkalade başarılı bir başbakan

Güncelleme Tarihi:

Schaeuble: Merkel fevkalade başarılı bir başbakan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2018 14:27

Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schaeuble, Başbakan Angela Merkel’in 2021’e kadar görevini sürdüreceğini söyledi. Schaeuble, “Merkel fevkalade başarılı bir başbakan” dedi.

Haberin Devamı

ARALIK ayında yapılacak kurultayda CDU liderliğini bırakacağını açıklayan Angela Merkel’in, başbakanlık görevini ne kadar sürdüreceği de Almanya’da tartışma konusu. Eski başbakanlardan Gerhard Schröder, Merkel’in zirveden düştüğünü, en geç ilkbaharda Almanya’da erken seçimlere gidileceğini söylerken, CDU içinde Merkel’in ezeli rakibi olarak görülen Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schaeuble tam tersini düşünüyor. Berlin’de görev yapan yabancı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Schaeuble, “Merkel fevkalade başarılı bir başbakan. Avrupa’da dört kez seçim kazanan başka bir başbakan yok. Bana göre 2021 genel seçimlerine kadar başbakan olarak kalır” dedi.

YÜZDE 60 MERKEL’İ İSTİYOR
Almanya anayasasına göre başbakanın Meclis tarafından 4 yıllık bir yasama dönemi için seçildiğine işaret eden Schaeuble, başbakanı parti liderlerinin değil, Meclisteki çoğunluğun belirlediğini söyledi. Başbakan Angela Merkel’in parti liderliğini bırakma kararını kamuouyu yoklamalarında büyük çoğunluğun doğru bulduğunu belirten Schaeuble, buna karşın 60’ının da Merkel’in başbakan olarak kalmasını istediğini söyledi. Schaeuble, “Yüzde 60 çok yüksek bir oran” dedi.
Meclis Başkanı Schaeuble, Merkel’in yerine CDU’da liderlik koltuğuna Friedrich Merz’i aday olmaya zorlayan isim olarak biliniyor.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!