Savcılıktan ‘korona primi’ soruşturması

Güncelleme Tarihi:

Savcılıktan ‘korona primi’ soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2022 11:42

Berlin Savcılığı, aralarında Federal Dışişleri Bakanı Baerbock ile Federal Ekonomi Bakanı Habeck’in de bulunduğu Yeşiller’li bazı yöneticiler hakkında haksız yere koronavirüs primi aldıkları gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da hükümet ortağı Yeşiller’in Eş Başkanı olan Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile Federal Ekonomi ve İklim Korunması Bakanı Robert Habeck’in de aralarında bulunduğu yöneticileri hakkında, parti kasasından haksız yere ‘korona primi’ aldıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Berlin Savcılığı, Baerbock ve Habeck’in yanı sıra Yeşiller Eş Başkan Yardımcıları Jamaika Schaefer ve Ricarda Lang ile Genel Sekreter Michael Keller ve sayman Marc Urbatsch hakkında da partinin mal varlığına zarar verme şüphesiyle soruşturma başlatıldığını açıkladı.
Der Spiegel dergisinin haberine göre, 2020’de ülke genelinde başlatılan ‘evden çalışma’ döneminde Yeşiller’li yöneticilerin partinin Berlin’deki genel merkezinde çalışan tüm elemanlarına 1500 euro ‘koronavirüs primi’ ödenmesine karar verdi. Gerekçe olarak da konutların ‘büro’ya dönüştürülmesi gösterildi. Ancak parti yöneticilerinin kendilerine de böyle bir ek ödeme yapılması kararı almalarının tüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle itirazlar geldiği, bunun üzerine Baerbock ve Habeck ile diğer yöneticilerin aldıkları primleri geri ödedikleri açıklandı. Ancak buna rağmen Berlin Savcılığı’nın devreye girerek Yeşiller’li yöneticiler hakkında soruşturma açtığı belirtildi.

Haberin Devamı

YENİ YÖNETİM HAFTAYA SEÇİLECEK
Yeşiller’in tüzüğünde ‘bir kişi bir koltuk’ kuralı geçerli olduğu için bakan olduktan sonra eş başkanlık görevini geçici olarak sürdüren Baerbock ve Habeck’in yerine kimlerin geleceği 28-29 Ocak’ta yapılacak kongrede belirlenecek. Şu ana kadar Eş Başkan Yardımcısı Ricarda Lang ile dış politika uzmanı Omid Nouripour adaylıklarını açıkladı. Hakkında soruşturma açıldığı halde Ricarda Lang’ın adaylıkta ısrar ettiği belirtildi.

 

BAKMADAN GEÇME!