Saadet Avrupa iftarına yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Saadet Avrupa iftarına yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2024 12:14

Saadet Avrupa’nın, Almanya’nın Duisburg kenti yakınlarında bulunan Neukirchen-Vluyn şehrinde düzenlediği iftar programına katılım yoğun oldu.

Haberin Devamı

SAADET Avrupa’nın ViVA Event Salonu’nda ‘Saadet Vakti, Geleneksel Avrupa İftarı 2024’ başlığıyla düzenlenen iftar programına, Saadet Avrupa Genel Başkanı Samet Sami Temel, Düsseldorf Bölge Başkanı Celal Efe, Saadet Partisi İstanbul milletvekili ve grup başkanvekili Bülent Kaya, tarihçi-araştırmacı Dr. Latif Çelik, Almanya’nın farklı kentlerinden teşkilat üyeleri ve Saadet Avrupa’nın Fransa gibi çevre ülkelerdeki teşkilatlardan da gelen 800’ü aşkın davetli katıldı. Okunan Kuran-ı Kerim ile başlanan iftar programının açılış konuşmasını yapan Samet Sami Temel, yoğun katılım için davetlilere teşekkür ederken, “Ramazan ayı, içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni barındıran bir aydır, kardeşlik ve sevgi ayıdır. Umut ederiz ki bu iftarımız, kardeşliğimizin daha da gelişmesine vesile olur. Toplum olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe, ihtiyacımız olan bir dönemdeyiz” dedi.

Saadet Avrupa iftarına yoğun ilgi

Haberin Devamı

‘KİMLİĞİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ ÇOK ÖNEMLİ’
Özel davetli olan tarihçi-araştırmacı Dr. Latif Çelik, ‘Avrupa’daki Türk toplumunun dünü ve bugünü’ başlıklı kısa bir sunum yaptı. Çelik, “63 yıl önce Avrupa coğrafyasına gelen Türk toplumu, kültürü ile birlikte geldi. Gelenlerin bir çoğu okur-yazar bile değildi, ama onlar bu topraklarda, tutundular ve onlardan koca koca aileler böyle saadetli gruplar meydana geldi. Saadet topluluğu olarak, gelecekte saadetli fikirler bırakabilmek için öncelikle kimliğimize sahip çıkmamız çok önemlidir, ancak biz Almanya’da artık bu toprakların yerleşik hale gelen insanlarıyız. Yaşadığımız bölgelerin tarihini de öğrenmeliyiz” dedi.

Saadet Avrupa iftarına yoğun ilgi

‘YANINIZDA OLMAK İSTERDİM’
Saadet Avrupa’nın Almanya’daki iftar programına seçim çalışmaları sebebiyle gelemeyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise bir video mesajıyla davetlilere seslendi. Karamollaoğlu, “Sizlerle beraber iftar sofrasında olmayı çok isterdim, ancak malum seçim yoğunluğu içindeyiz. Ayrıca biraz da sağlık sorunlarım var. Yine de iftar sofranıza video ile seslenmekten, misafir olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim” açıklamasında bulundu.

Saadet Avrupa iftarına yoğun ilgi
Saadet Avrupa iftarına yoğun ilgi



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!