‘Putin, her konuştuğumuzda...’

Güncelleme Tarihi:

‘Putin, her konuştuğumuzda...’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2022 12:24

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’da diyalog yoluyla barış sağlanması umudunu kaybettiğini belirirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hedefinin bir yerleri fethetmek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

BERLİN yakınlarındaki Potsdam’da düzenlenen ‘Yurttaş diyaloğu’ etkinliğine katılan Scholz, yaptığı her telefon görüşmesinde Putin’in kendisine savaşı sürdürmekte kararlı olduğunu söylediğini dile getirdi. Şansölye Scholz, “Putin’le ne zaman konuşsam, hedefinin hep bir yerleri fethetmek olduğunu söylüyor. Putin, şiddet yoluyla Ukrayna topraklarının bir bölümünü fethetmek istiyor. Hem de Rusların büyük kaybına rağmen. Ukrayna’da sürdürülen bu korkunç savaşta birçok asker yaşamını yitirdi. Şu ana kadar kaç Rus askerin öldüğünü bilmiyoruz. Ama 100 bini bulmuştur” dedi.
Putin’in geri çekilme gibi tutumu olmadığını belirten Scholz, bunu daha önceki dönemlerde Suriye ve Çeçenistan’da girişilen saldırılarla da gösterdiğini söyledi. Başbakan Scholz, tüm görüş ayrılıklarına rağmen tutumunda bir değişiklik olup olmadığını duymak için Putin’le görüşmelerini sürdüreceğini özellikle vurguladı. Alman Ordusu’na Gayri Safi Milli Hasıla’nın (GSMH) yüzde 2’sinin ayrılması hedefinde ısrarlı olduklarını belirten Scholz, başkalarının NATO ülkelerine saldırma cesareti gösterememesi için bunun kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!