Paris göçmen kamplarına geçit vermedi

Güncelleme Tarihi:

Paris göçmen kamplarına geçit vermedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2015 11:20

Paris’te bir göçmen kampı daha polis tarafından tahliye edildi. Saint-Bernard Kilisesi’nin önünde yaşam mücadelesi veren göçmenler, bu kez de çadırsız kaldı.

Haberin Devamı

Ülkelerini terk edip Fransa’nın Paris şehrine gelen göçmenler, geçici olarak yerleştikleri Saint-Bernard Kilisesi’nin önünden de kovuldu. Kilisenin önünde yaşayan göçmenler güvenlik güçleri tarafından tahliye edildi. Paris'in 18. bölgesindeki Saint-Bernard Klisesi önünde bulunan ve çok sayıda göçmenin yaşadığı kamp, düzenlenen polis operasyonuyla boşaltıldı. Tahliye sonrası metro istasyonuna geçmek isteyen göçmenler ise engellendi. Operasyonda herhangi bir gözaltına alma işlemi uygulanmadı.

Spor merkezine götürüldüler

Göçmenlerin güvenlik güçleri tarafından bir spor merkezine götürüldüğü bildirildi. Tahliye işlemi sırasında onlarca gösterici ve göçmen derneği temsilcisi protesto gösterisi düzenledi. Fransız polisi, 2 Haziran'da kamp alanındaki hijyen koşullarını gerekçe göstererek, Paris'in sembol caddelerinden Champs Elysees'ye 5 kilometre mesafede, La Chapelle metrosunun çıkışında bulunan ve yaklaşık 350 göçmenin barındığı kamp alanını boşaltmıştı. Avrupa'dan İngiltere'ye gitmeye çalışan kaçak göçmenlerin şansını denediği en önemli sınır kapısı olarak bilinen Calais ketinde de eş zamanlı yapılan operasyonla iki göçmen kampı dağıtılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!