O bir satranç şampiyonu

Güncelleme Tarihi:

O bir satranç şampiyonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2022 09:49

Almanya’nın Waldkraiburg kentinde yaşayan Erdoğan Güneş, Viyana’da düzenlenen 2022 Dünya Bilgisayar Satranç Şampiyonası’nda birinci oldu.

Haberin Devamı

Otuz yılı aşkın süredir bilgisayar satrancı oynayan ve 1999 yılından beri farklı bilgisayar satranç turnuvalarına katılarak dereceler elde eden 51 yaşındaki Erdoğan Güneş, Uluslararası Bilgisayar Oyunları Derneği (International Computer Games Association-ICGA) tarafından 26 Temmuz ile 29 Temmuz 2022 tarihleri arası Avusturya’nın Viyana kentinde düzenlenen Dünya Bilgisayar Satranç Şampiyonası’nda (World Computer Chess Championship) Komodo Dragon adlı oyun programı ile birinci olmayı başardı. Güneş, takım arkadaşlarının hazırladığı yapay zekâ oyun programıyla sergilediği başarılı operatörlüğü ile rakiplerini yenmeyi başardı. Bilgisayar satranç dünyasında çok sayıda başarıya imza atan Güneş, 2016 ve 2017’de Leiden’de, 2018 yılında Stockholm’da ve 2019 yılında Makao’da düzenlenen Dünya Bilgisayar Satranç Şampiyonalarında da birincilikleri bulunuyor.

Haberin Devamı

O bir satranç şampiyonu
Erdoğan Güneş’e birincilik ödülünü bilgisayar satranç organizasyonları komite üyeleri Jan Krabbenbos (sağda) ile Jonathan Schaeffer (solda) taktim etti.

KÜÇÜK YAŞTA TUTKUNU OLDU
Erdoğan Güneş, bilgisayar satrancına nasıl başladığını şöyle anlattı: “Waldkraiburg kentinde mahalle komşumuz olan arkadaşımla küçük yaşta satranç oynamaya başladık. Aynı arkadaşımın annesinin gazetede bir satranç turnuvasına yarışmacı aranıyor ilanını okuyup haber vermesiyle ilk satranç turnuvasına katıldık. Daha sonra zamanla adeta satranç tutkunu oldum. Hatta kardeşim Çetin’i de satranca alıştırdım, ama o bana yenile yenile bıktı ve oynamayı bıraktı. İlk katıldığım turnuvaya gittiğimde, yarışmacılar yüksek okul okumuş insanlardı, bir an ‘Nereye geldik’ diye düşünmeye başladım. Ama yılmadım, bırakmadım. Hayatımın büyük bir bölümünü satranç ile iç içe geçirdim. Başarılı olunca ve dereceler elde edince haliyle mutlu oluyorum.”
Asıl mesleği marangozluk olan Erdoğan Güneş, yaşadığı Waldkraiburg kentinde aralarında Ukrayna’dan gelen göçmenlerin de bulunduğu yirmi öğrenciye bilgisayar satrancı eğitimleri verdiğini belirtti. Güneş, evli ve dört kız babası.

Haberin Devamı

O bir satranç şampiyonu

BAKMADAN GEÇME!