NordArt Sergisi’nin ‘Odak Ülke’si Türkiye oldu

Güncelleme Tarihi:

NordArt Sergisi’nin ‘Odak Ülke’si Türkiye oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2023 10:52

Bu yıl Türkiye’nin ‘Odak Ülke’ olduğu NordArt Çağdaş Sanat Sergisi’ne, milletvekili Güngör Yılmaz sanatseverler için ziyaret düzenledi. Sergideki ‘Ziyaretçi Ödülü’nü Servet Demirtaş ve İrfan Önürmen’in eserleri kazandı.

Haberin Devamı

AVRUPA’nın en büyük çağdaş sanat sergisi sayılan, Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinin Rendsburg kentindeki NordArt’a Hamburg Eyalet Parlamentosu milletvekili Güngör Yılmaz tarafından düzenlenen geziye 36 kişi katıldı. Hamburg’un Bergedorf İlçesi eski Belediye Meclisi Başkanı Werner Omniczynski’nin bilgilendirmesiyle Hamburg’un yaklaşık 130 km kuzeyinde olan Rendsburg’taki sergiyi Güngör Yılmaz ve beraberindekilere küratör Kemal Tufan ve sanatçı Ayla Turan gezdirdi.

NordArt Sergisi’nin ‘Odak Ülke’si Türkiye oldu

BU YIL ‘ODAK ÜLKE’ TÜRKİYE
Açık ve kapalı alanlarıyla toplam 60 bin metrekarelik devasa sergi alanı bulunan NordArt’ta bu yıl ‘Odak Ülke’ Türkiye idi. Küratörlüğü Kemal Tufan’ın yaptığı Türkiye’den Mahmut Aydın, Nazan Azeri, Yağmur Çalış, Server Demirtaş, Nermin Er, Şakir Gökçebağ, Mustafa Horasan, Kadriye İnal, İrfan Önürmen, Seçkin Pirim, Gülay Semercioğlu, Eda Taşlı, Ayla Turan, Erdil Yaşaroğlu, Yiğit Yazıcı ve Taner Yılmaz ile toplam 17 sanatçı eserlerini sergiledi. Kemal Tufan 1999 yılından beri düzenlenen NordArt’a her yıl Türkiye’den sanatçının katıldığını ve bu yıl Türkiye’nin ‘Odak Ülke’ olarak sergide geniş bir yelpazede sanatçılarını ve eserlerini tanıtma imkânı bulduğunu söyledi. Haziran’da açılan sergiyi 100 binin üzerinde sanat meraklısının ziyaret ettiğine dikkat çeken Tufan, “Her yıl NordArt’a katılmak için tüm dünyadan 3 binin üzerinde sanatçı başvuruyor. NordArt Jürisi başvuruları inceleyip, bunlardan 200-250 kadarını sergiye davet ediyor. NordArt çağdaş sanatta, devasa alanı, çok çeşitli dalları kapsaması ve sanat kalitesi açısından dünyanın en önemli sergilerinden diyebiliriz” diye konuştu.

NordArt Sergisi’nin ‘Odak Ülke’si Türkiye oldu

Haberin Devamı

‘ZİYARETÇİ ÖDÜLÜ’ ÖNÜRMEN VE SERVET DEMİRTAŞ’A
Her yıl ziyaretçilerin oylarıyla belirlenen beş ‘Ziyaretçi Ödülü’nden ikisine Türkiye pavyonunda sergilenen İstanbullu sanatçı Servet Demirtaş’ın mekanik enstalasyonu heykeli ‘Çığlık’ ve Bursalı sanatçı İrfan Önürmen’in tül katmanlarından yaptığı ve ‘Bakış’ adı verdiği portreler layık görüldü. Sergiye Türkiye’den katılan sanatçıların yanı sıra Hamburg’da yaşayan ve şimdiye kadar dünyanın birçok yerinde eserlerini sergileyen sanatçı Şakir Gökçebağ’ın da doğu ve batı motiflerini işlediği ‘Halı Enstalasyonu’ adlı eserinin de yer alması, Hamburglu ziyaretçilere ayrı bir gurur yaşattı. Kemal Tufan, Ayla Turan ve Şakir Gökçebağlı Hamburglu gruba detaylı bir şekilde eser hakkında bilgi verip, soruları yanıtladılar.

Haberin Devamı

BAĞLARIN GELİŞMESİNDE SANATIN ROLÜ
sergi ziyaretini organize eden Güngör Yılmaz, çok sayıda Türkiye kökenlinin yaşadığı Almanya’da, kültürün ve sanatın iki toplum arasındaki bağların geliştirilmesinde önemli rol oynadığına işaret ederek, “Bunu çok kısa vadeli organizemize rağmen, ilginin büyük olmasından görebiliyoruz. Ziyaretimiz NordArt’ın kapanış gününe dek geldi. Seneye düzenleyeceğimiz ziyareti açılışa denk getireceğiz” dedi. Kemal Tufan, 2024 yılında da Türkiye’den sanatçıların NordArt’a katılacağını söyledi.

NordArt Sergisi’nin ‘Odak Ülke’si Türkiye oldu
NordArt Sergisi’nin ‘Odak Ülke’si Türkiye oldu
NordArt Sergisi’nin ‘Odak Ülke’si Türkiye oldu
NordArt Sergisi’nin ‘Odak Ülke’si Türkiye oldu





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!