Midyatlı: ‘Asgari saat ücreti 15 Euro olsun’

Güncelleme Tarihi:

Midyatlı: ‘Asgari saat ücreti 15 Euro olsun’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2023 11:04

Aralık 2021’de Almanya’da iktidara geldikten sonra sistematik olarak oy kaybına uğrayan SPD, asgari ücretin artırılması politikasıyla seçmenlerin desteğini yeniden kazanmak için harekete geçti.

Haberin Devamı

ASGARİ ücretin 12 Euro’ya yükseltilmesi vaadiyle 26 Eylül 2021 tarihinde yapılan genel seçimlerden ‘en güçlü parti’ olarak çıkan SPD’nin 2025’teki seçim öncesi de aynı stratejiyi uygulayacağı gündeme geldi. SPD Schleswig-Holstein Teşkilatı Başkanı Serpil Midyatlı, asgari saat ücretinin 12 Euro’dan 15 Euro’ya yükselmesini önerdi. Aynı zamanda SPD Genel Başkan Yardımcısı olan Serpil Midyatlı, asgari ücretin artırılmasının fakirliğe karşı mücadelede en iyi yönetim olduğunun altını çizdi. 2009 yılından beri Schleswig-Holstein milletvekili olan Türkiye kökenli politikacı, “Asgari ücretteki artış iyi bir gelir imkânı sağlayacak ve insanları yaşlılıkta fakirlikten koruyacak” dedi. SPD Schleswig-Holstein Teşkilatı’nın bu yöndeki önerisine diğer eyalet teşkilatlarının da destek verdiği belirtildi.

Haberin Devamı

KADEMELİ OLARAK ARTACAK
Almanya’da SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümeti 2022’de asgari saat ücretini 12 Euro’ya yükseltti. İşverenler ve sendikalar tarafından belirlenen komisyon, asgari saat ücretinin 2023 yılında 12.47 Euro, 2024 yılında da 13.50 Euro olmasına karar verdi. SPD Eş Başkanları Saskia Esken ile Lars Klingbeil’ın aralık ayında düzenlenecek kurultay öncesi yeni bir vergi sistemi üzerinde de çalışma yaptıkları belirtildi. Bu çalışmada, seçim programına yönelik önerilerin ve planların yer alacağı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!