Merkel'in partisinden bir ilk

Güncelleme Tarihi:

Merkelin partisinden bir ilk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 09:18

Emine Demirbüken-Wegner gelecek yıl yapılacak Berlin eyalet seçimlerinde CDU’nun birinci sıradan milletvekili adayı oldu. 54 yaşındaki politikacı bir ilke daha imza attı ve CDU tarihinde seçimlerde birinci sıradan milletvekili adayı gösterilen ilk göçmen kökenli politikacı oldu.

Haberin Devamı

Berlin eyalet seçimleri önümüzdeki yıl, eylül ayında yapılacak. Seçimler için hazırlıklar başladı. Partiler milletvekili adaylarını belirliyorlar. Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi‘nin (CDU) hafta sonunda gerçekleştirilen CDU-Reinickendorf İlçesi Bölge Kurultayı’nda Emine Demirbüken-Wegner delegelerin oylarının yüzde 93’ünü toplayarak büyük bir başarı elde etti ve oy çoğunluğu ile eyalet seçimlerinde birinci sıradan milletvekili adayı gösterildi.

54 yaşındaki Emine Demirbüken-Wegner bu başarısıyla yine bir ilke imza attı ve CDU’nun tarihinde seçimlerde birinci sıradan milletvekili adayı gösterilen ilk göçmen kökenli siyasetçi oldu.

Demirbüken-Wegner, “Seçim bölgemde delegelerin bana verdiği büyük destek elbette beni çok mutlu etti ancak bu bana tüm seçmenler adına daha büyük sorumluluk yüklüyor.” diyerek partisi için tüm gücüyle çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

GÜÇLÜKLERE GÖĞÜS GERDİ

Berlin’de SPD-CDU koalisyon hükümetinde 2011 yılından bu yana Berlin Sağlık Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapan Emine Demirbüken-Wegner siyasi kariyerinde birçok ilke imza attı.

Berlin’de ilk Türk kökenli Yabancılar Danışmanı olarak yıllarca Schöneberg Belediyesi’nde görev yaptı. CDU’ya giren ilk Türk kökenli kadın politikacı oldu. CDU’nun önce Berlin Eyalet Yönetim Kurulu’na sonra Federal Yönetim Kurulu’na seçilerek, bir siyasi partide yöneticilik pozisyonuna yükselen ilk göçmen kökenli unvanını kazandı. Yine Berlin’de CDU’dan seçilen ilk Türk kökenli milletvekili oldu. Üstelik tüm bunları hem Türk hem Alman toplumundan gelen birçok tepkiye ve aykırı sese rağmen başardı.

1995 yılında CDU’ya girdiğinde Türkler ondan "CDU gibi bir partide ne işin var? Bu bizim davamıza ihanettir." diye hesap sorarken muhafazakar bir parti olan CDU’dakiler, "Bu Müslüman’ın aramızda işi ne?" diye tepki gösterdiler.

Demirbüken-Wegner yılmadı, her iki toplumun karşısına çıkardığı güçlüklere göğüs gerdi, her iki tarafa karşı doğruları söylemekten de vazgeçmeyerek kendi çizdiği yolda istikrarlı bir şekilde ilerledi.

Demirbüken-Wegner, Berlin’de müsteşarlık görevine getirilen ilk göçmen kökenli olmasının yanı sıra Almanya çapında da ikinci göçmen kökenli müsteşar unvanını hem kişisel hem de ülke tarihine yazdırdı.

Demirbüken-Wegner siyaset basamaklarını birer birer tırmanırken çocuk ve gençlere özel bir önem verdiğini hep gösterdi ve bu yüzden 2006 yılında Berlin Parlamentosu’nda CDU milletvekili olarak görev başladığında partisinin Berlin’deki Aile ve Gençlik Sözcüsü oldu.

ÇÖZÜMÜN BİR PARÇASI OLALIM

İki çocuk annesi politikacı gençlere her zaman “Mücadeleden yılmayın” öğüdünü veriyor ve göçmen kökenliler olarak Almanya’daki sorunlarımızın çok boyutlu olduğunu hatırlatıyor ve önemle vurguluyor:

"Sorunlarımızın çözümünü sadece devletten beklememeli, elimizde olan imkan ve olanaklarla hem bireysel hem de örgütlü olarak sorunlarımızın çözümünün bir parçası olmalıyız. Sorunlarımızın çözümü de kaşımıza çıkan ya da çıkarılan tüm engellere sabırla direnerek, yılmadan bu toplumda biz de varız demekten geçiyor. Varlığımızı da yaptığımız işlerle göstermeliyiz, kuru laflarla değil!"


BAKMADAN GEÇME!