Merkel’in makyaj masrafı dert oldu

Güncelleme Tarihi:

Merkel’in makyaj masrafı dert oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2023 11:01

Almanya’da 16 yıllık iktidarın ardından siyaseti bırakarak emekliye ayrılan eski Başbakan Angela Merkel, gündemden düşmüyor. Emekliye ayrıldıktan sonra kendisine ayrılan ofisinin masrafları ve çalışan personel sayısıyla gündeme gelen Merkel’in şimdi de makyözünün masraflarının da devlet tarafından karşılanması tartışılıyor.

Haberin Devamı

BERLİN merkezli Der Tagesspiegel gazetesi Başbakanlık ile Merkel’in ofisi arasındaki bir yazışmaya dayanarak verdiği haberinde, makyözün masrafının Merkel’in özel toplantı ve görüşmelerinde bile karşılandığını yazdı. Başbakanlık, gazeteye yaptığı açıklamada, bir makyöz tarafından sağlanan hizmetlerin Merkel’in devam eden resmi görevlerinin yerine getirilmesinin bir parçası olarak görüldüğü ve bu nedenle bu masrafların karşılandığı belirtildi. Eski başbakanların kural olarak hâlâ Almanya’nın temsilcileri olarak görüldüğü vurgulanan açıklamada, ülkeler arasında arabuluculuk yapabilecekleri ve diğer devletlerle ilişkileri geliştirebilecekleri hatırlatıldı. Bu nedenle, serbest olarak hizmet veren makyöz için yapılan masrafların Federal Bütçe Kanunu bağlamında ‘gerekli harcamalar’ olarak görüldüğü ifade edildi. Federal hükümetin, görevlerini yerine getirmek için bunları ödeyebileceği ve Başbakanlık raporuna göre bunun yasal olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

‘VERGİ MÜKELLEFLERİNE AÇIKLAMAK ZOR’
Vergi Mükellefleri Derneği Başkanı Reiner Holznagel, Tagesspiegel gazetesine verdiği demeçte, ‘dış görünüş’ün devlet için bu kadar değerli olmasını eleştirdi ve “Vergi mükelleflerine, politikacılar için makyöz ve saç stilistleri için de ödeme yapmaları gerektiğini açıklamak zor” dedi. Holznagel, bu tür masrafların ‘en aza indirilmesi ve şüphe durumunda özel olarak ödenmesi’ gerektiğini de söyledi. Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un da stilisti için aylık 7 bin 500 Euro ödeme yapıldığı kaydedildi. Başbakan Olaf Scholz ve Aile Bakanı Lisa Paus gibi diğer hükümet üyeleri de makyajlarını makyözlere yaptırıyor. Geçmişte Merkel’in emekliye ayrıldıktan sonra eski ofisi için 9 personel alımı yapılması eleştirilmişti. Bu sayı planlananın iki katı olarak gerçekleşti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!