Merkel Nazi kurbanlarını andı

Güncelleme Tarihi:

Merkel Nazi kurbanlarını andı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2015 15:49

Dachau Toplama Kampı'nda hayatanı kaybeden 45 bin kişi anıldı. Anmaya Başbakan Angela Emrekl de katıldı.

Haberin Devamı

İKİNCİ Dünya Savaşı sırasında Nazilerin kurduğu ilk toplama kampı Dachau'nun kapatılmasını 70. yılında düzenlenen anmaya Almanya Başbakanı Angela Merkel de katıldı.

Merkel Nazi kurbanlarını andı


Nazi döneminde binlerce Yahudi'nin hayatını kaybettiği toplama kampındaki anıta çelenk koyan Başbakan Merkel, burada bir konuşma yaptı.

Merkel Nazi kurbanlarını andı


Başbakan Merkel, anma törenlerine çok sayıda kurbanın katılmasının önemli olduğunun altını çizerken “Sizin gibi insanların hayat hikayelerini göstermeleri büyük bir şans” dedi.

Merkel, konuşmasında Nazi esareti yüzünden kamplarda hayatını kaybedenleri bir kez daha anarken “İnsanlar bu kamlarda yaşamını yitirdi. Çünkü onlar, Nazilerden farklı inanca, düşünceye ve yaşam biçimine sahipti” dedi.

EN UZUN AÇIK KALAN KAMP

Münih kentinin 16 kilometre kuzey batısında bulunan kampta dün düzenlenen anma törenlerine Dachau Kampında hayatta kalan 120 kurban da katıldı.

Merkel Nazi kurbanlarını andı


Kurbanların törene katılmak için Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden ve İsrail ile Amerika Birleşik Devletleri'nden geldiği bilgisi verildi.
Törenlerde ayrıca Bavyera Eyalet Başbakanı Horst Seehofer ve Almanya Yahudi Merkez Konseyi Başkanı Josef Schuster de hazır bulundu.

Merkel Nazi kurbanlarını andı


Dachau toplama kampında aralarında 43 Türk vatandaşının da bulunduğu 45 bin kişi katledildi. Dachau Toplama Kampı 1933 yılında kuruldu. Önce burada Nazi rejimi karşıtı siyasi düşünceye sahip olanlar toplandı.
Ardından Romanlar kampa getirelmeye başlandı. Daha sona ise eşcinseller Dachau Kampında esir tutuldu.
Nazi döneminin en uzun süreli toplama kampı olarak kullanılan Dachau'da en son olarak da Yahudiler esir tutuldu.
29 Nisan 1945 yılında Amerikan askerleri tarafından kamp boşaltıldı. Boşalmayla birlikte kampta 32 bin kişinin hayatı kurtarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!