Melnyk şimdi de Scholz’a yüklendi: Devlet adamlığına yakışmıyor!

Güncelleme Tarihi:

Melnyk şimdi de Scholz’a yüklendi: Devlet adamlığına yakışmıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2022 11:11

Ukrayna’ya yeteri kadar destek vermediği gerekçesiyle Almanya’ya ve siyasetçilere yönelik sert açıklamalarda bulunan ve bu yönüyle tepki çekmeye başlayan Ukrayna Büyükelçisi Andrej Melnyk, şimdi de Başbakan Olaf Scholz’a imalı hakarette bulundu.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Olaf Scholz’un Kiev’i ziyaret etmeyeceği yönündeki açıklamasını değerlendiren Büyükelçi Melnky, “Hakarete uğramış mağdur rolünü oynamak devlet adamlığına yakışmıyor” dedi. Başbakan Olaf Scholz, geçtiğimiz günlerde Alman ikinci televizyon kanalı ZDF’ye verdiği röportajında, Cumhurbaşkanı Steinmeier’in Kiev’e davetinden çıkarılmasını gerekçe göstererek Kiev’i ziyaret etmeyeceğini söylemişti.

‘ORASI ÇOCUK YUVASI DEĞİL’
Bu konuyla ilgili görüşleri sorulan Melnyk, Alman Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Nazi işgalinden sonraki en yok edici savaş yaşanıyor. Orası çocuk yuvası değil” diye konuştu. Büyükelçi, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin Başbakan Olaf Scholz’u Kiev’de ağırlamaktan memnuniyet duyacağını da kaydetti. Melnyk, ancak Ukrayna’nın Almanya’daki koalisyon hükümetinin sembolik ziyaretinden çok hükümetin Federal Meclis’te ağır silahların sevk edilmesine yönelik önergeyi onaylamasına sevineceğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!