Maria Böhmer, Bergama'yı ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Maria Böhmer, Bergamayı ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2015 17:09

Almanya Devlet Bakanı Maria Böhmer, İzmir'in Bergama ilçesine geldi.

Haberin Devamı

UNESCO Dünya Kültür Komitesi Başkanı da olan Bakan Böhmer, Türkiye ziyaretinin ilk ayağında Alman Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Felix Pirson ile UNESCO Dünya Kültür ve Doğa Mirası Listesi'nde olan Bergama'yı gezdi.

Maria Böhmer, Bergamayı ziyaret etti


Antik kenti gezip sürdürülen kazı çalışmaları hakkında bilgi alan Böhmer, burada çiçek toplayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Böhmer, burada yaptığı açıklamada, Bergama'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Maria Böhmer, Bergamayı ziyaret etti


Tarihi korumanın çok önemli olduğunu ifade eden Böhmer, "Bergama çok saygın bir yer. Bergama'nın Dünya İnsanlık Mirası arasında sayılmasının zamanı çoktan gelmişti. Almanya ile Türkiye arasındaki iyi iş birliğinin ve yakın temasın sayesinde başvuruyu birlikte başardık" dedi.

Maria Böhmer, Bergamayı ziyaret etti


Böhmer'e ziyaretinde eşlik eden İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz ise "İzmir, Bergama'yla beraber farklı zenginlikleri olan bir şehir. Bu sene Haziran ayında da Efes'in UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil olabilme sürecinde olduğunu biliyoruz. Bergama'dan sonra Efes'i de Dünya Kültür Mirası Listesi'ne dahil etmek istiyoruz. Çalışmalarımız bu yönde sürüyor" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!