Lufthansa’ya ağır mektup

Güncelleme Tarihi:

Lufthansa’ya ağır mektup
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2015 11:50

Germanwings pilotunun, Fransa Alpleri'nde düşürdüğü uçakta ölen 150 kişi arasında bulunan 18 lise öğrencisinin ailelerinden, Lufthansa’ya tepki.

Haberin Devamı

Germanwings’in bağlı bulunduğu Lufthansa, ölenlerin ailelerine her türlü yardım ve tazminat sözü vermişti. Ancak Lufthansa'nın 25 bin Euro tazminat teklifi, aileleri kızdırdı.

18 liseli gencin ailesi, Lufthansa Havayolları Genel Müdürü Carsten Spohr’a yazdıkları mektupta şöyle dedi:
“Cumhurbaşkanı Gauck, Başbakan Merkel gelip bizimle konuşurken, siz bizimle konuşmadınız bile. Aileler sizi şahsen cenaze törenine davet etti. Bu davete cevap bile vermediniz. Biz bu zor günlerimizde Lufthansa'dan bir özür duymak istedik. Biz çocuklarımızın sadece bir bölümünü teslim aldık. Diğer parçaları bulunduğunda Le Vernet'te anonim olarak gömülecek denildi. Lufthansa bu gerçeği de açıklamadı. Kamuoyundan gerçek acıyı gizledi... Biz her sabah acıyla uyanıyoruz, acıyla yatıyoruz. Her gün mezarlığa gidiyoruz...”

DAVET ALMADIK

Lufthansa yetkilileri ise Spohr’un şahsına bir davet gelmediğini, kendisinin, kazanın ilk gününden itibaren kazadan duyduğu üzüntüyü her fırsatta dile getirdiğini bildirdi. m BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!