Leopard 2’ler hazır değil

Güncelleme Tarihi:

Leopard 2’ler hazır değil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2023 11:24

Almanya’da ana muhalefet CDU/CSU’nun yanı sıra hükümet ortakları FDP ve Yeşiller ile halkın çok büyük bir bölümü SPD’li Başbakan Olaf Scholz’a zaman kaybetmeden Ukrayna’ya ‘Leopard 2’ tipi Alman tanklarının gönderilmesi için baskıyı artırırken, bunun 2023 yılında teknik olarak mümkün olmayacağı açıklandı.

Haberin Devamı

‘Leopard 2’ tanklarının üretildiği savunma sanayi şirketi Rheinmetall Yönetim Kurulu Başkanı Armin Papperger, “Yarın Ukrayna’ya ‘Leopard 2’ tipi tanklar gönderilmesi kararı verilse bile, bu ancak gelecek yılın başında mümkün olur” dedi. Bild am Sonntag gazetesine konuşan Papperger, ellerinde şu anda 22 adet ‘Leopard 2’ ve 88 adet ‘Leopard 1’ tipi tank bulunduğunu söyledi. Papperger, “Bize sipariş gelmeden bizim bu tankları kullanılır duruma getirmemiz söz konusu olamaz. Çünkü bunun maliyeti milyonlarca Euro’yu bulur. Biz de bunu kendimiz önceden finanse edemeyiz. Tanklar sadece boyanmayacak, savaşa hazır hale getirilmeleri için teknik olarak donatılacak. Bunun için de tüm parçaların tek tek yeniden elden geçirilmesi gerekiyor. Bu da zaman alır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Leopard 2’ler hazır değil
Ukrayna’nın Almanya Büyükelçisi Oleksii Makeiev

LEOPARD 2 SAVAŞI BİTİREBİLİR’
Papperger, savaşta Leopard tanklarının etkin bir oynayacağının altını da çizdi. Bu tanklara sahip orduların kısa bir süre içinde düşman hatlarına girebileceğini belirten Papperger, “Böylece savaşı da bitirir” dedi. Ukrayna’nın Almanya Büyükelçisi Oleksii Makeiev, zaman kaybetmeden ülkesine Leopard tankları gönderilmesi talebini yinelerken, Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda, “Biz Ukrayna’ya Leopard tankları göndermeye hazırız. Ama bunun için üretici Alman şirketinin izin vermesi gerekir” açıklamasında bulundu. Öte yandan CDU’lu dış politika uzmanı Roderich Kiesewetter, Katar’a satılan ‘Gepard’ tipi tankların satın alınarak Ukrayna’ya gönderilmesini önerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!