‘Kontrolsüz göç, barışı tehlikeye sokar’

Güncelleme Tarihi:

‘Kontrolsüz göç, barışı tehlikeye sokar’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2023 10:36

Bavyera Eyalet Başbakanı ve CSU Genel Başkanı Markus Söder, Almanya’ya gelen sığınmacı sayısının büyük ölçüde arttığına dikkati çekti, kontrolsüz göçün sınırlandırılmasını istedi.

Haberin Devamı

SÖDER, Bild gazetesine verdiği mülakatta, yerel yönetimlerin, sığınmacı sorunlarının yükünü taşımayacak hale geldiğini belirtirken, kontrolsüz göçün toplumsal barışı tehlikeye sokacağını söyledi. 2015 yılından bu yana, bu yılın ilk yarısında Almanya’ya gelen sığınmacı sayısında çok yüksek bir artış olduğunu ifade eden Söder, Olaf Scholz başbakanlığında SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetini gereken önlemleri almayıp ‘seyirci kalmakla’ suçladı. Sığınmacıların yerleştirilmesi için konut, çocukları için ise yuva ve okullarda yer sıkıntısı yaşandığını belirten Söder, ülkeye gelecek sığınmacı ve göçmen sayısına bir ‘üst sınır’ getirilmesinden yana olduklarını açıkladı. CDU/CSU ile SPD’nin oluşturduğu büyük koalisyon hükümeti döneminde uygulanan 200 bin üst sınırını hatırlatan Söder, sığınmacı sayısının bu rakamın üzerine çıkmaması gerektiğini söyledi. Markus Söder, ayrıca Bavyera’da sığınmacılara para yerine günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için marketlerde, fırınlarda, mağazalarda alışveriş yapabilmeleri için bir ‘kart’ vermeye başlayacaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

SINIR POLİSİ ÖNERİSİ
Avrupa Birliği (AB) sınırlarında da Almanya sınırlarında da kaçak göçün engellenmesi için sıkı kontrolden yana olduklarını belirten Söder, Bavyera’nın kendi sınırlarında kontrolleri artırdığını ve bunda başarılı olduklarını söyledi. Almanya genelinde en az 10 bin sınır polisine gerek duyulduğunu belirten Söder, Yeşiller’li Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’u ‘dişi dış politika’, SPD’li Federal İçişleri ve Yurt Bakanı Nancy Faeser’i de Almanya’nın çıkarlarından uzak bir iç politika peşinde olmakla suçladı. Almanya’da ağır suç işleyen sığınmacıların ve göçmen kökenlilerin sınır dışı edilmelerinden yana olduklarını ifade eden Markus Söder, “Cürüm işleyen birçok kişinin Alman pasaportu da var. Bu durumda olanların Alman vatandaşlıkları iptal edilmeli. Tabii daha sonra da sınır dışı edilmeli” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!