Köln’deki MÜSİAD NRV iftarında TOGG ilgi odağı oldu

Güncelleme Tarihi:

Köln’deki MÜSİAD NRV iftarında TOGG ilgi odağı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2024 12:04

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Almanya’nın Köln kentinde DİTİB Genel Merkez konferans salonunda iftar yemeği verdi

Haberin Devamı

İFTARA Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Düsseldorf Ticaret Ataşesi dini cemaat temsilcileri, siyasiler, MÜSİAD üyesi iş adamları, aileler ve basın mensupları katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda MÜSİAD klibi gösterildi. MÜSİAD NRV Başkanı Yunus Aslan iftar öncesi ev sahibi olarak davetlilere hitap etti. Almanya Türkiye ilişkilerinden Gazze’ye, MÜSİAD yapılanmalarına kadar yaptığı konuşmada kısaca şunları söyledi: “Ramazan ayında ümidimiz, dünyanın neresi olursa olsun savaş ve çatışmaların sonlandığı insanların inancından ve etnik kökeninden ötürü dışlanmadığı barış huzur ve adaletin sağlandığı emniyetli yaşanabilir müreffeh bir dünya olur. Müstakil Sanayici İşadamları 9 Mayıs 1990 tarihinde İstanbul’da kurulan bir iş adamları derneğimizdir. Türkiye içinde 85, Türkiye dışında 95 irtibat noktasıyla Avrupa’da 26, Almanya’da 11 irtibat noktası ile toplamda 81 ülkede ve 174 farklı destinasyonda hizmet veren bir sivil toplum kuruluşudur. Ve ilk yurt dışı şubesini de 1993 yılında Almanya’nın Köln şehrinde açmıştır.”

Haberin Devamı

‘HEDEFİMİZ YENİ PAZARLAR’
Aslan konuşmasını şöyle sürdürdü: “MÜSİAD olarak derneğimizin öncelikli hedefleri üyelerimizin kapasitelerini artırmak onları yeni pazarlarla buluşturmak ve Almanya ile Türkiye arasındaki ticari ilişkileri maksimum düzeyde güçlendirmektir. Yine Almanya ve Türkiye’nin ekonomik ve sosyal konularında etkili bir ses olma misyonu taşıyarak ilgili yetkilerle her türlü iletişimi sürdürmektedir. Bu kapsamda bizlere her türlü desteği veren ihtiyaç duyduğumuzda yanımızda olan Köln Düsseldorf, Essen konsoloslarımıza ve ticaret ateşimize MÜSİAD olarak teşekkür ederim.”

Köln’deki MÜSİAD NRV iftarında TOGG ilgi odağı oldu

ALMAN TEKNOLOJİSİYLE TÜRK DİNAMİZMİNİ BİRLEŞTİRDİK
“İki ülke arasındaki ekonomik bağların kuvvetlenmesi önemli bir role sahiptir” diyen Aslan, “Bu bağlamda Türkiye ve Almanya arasındaki ticaret hacminin artması için iş insanları ve enerji olarak üzerimize düşen görevleri bizler her zaman yerine getirmeye devam edeceğiz. Amacımız Türkiye’nin büyüyen ekonomisine ve sanayisine katkıda bulunmak ve Almanya’nın dünya çapındaki ekonomik liderliğini destekleyerek kökleşmiş markalarını küresel düzeyde farklı kıtaları ulaştırarak her iki ülkenin ticaret ve sanayi potansiyellerini en üst düzeye çıkarmaktır. İki ülkenin iş dünyasının engin deneyimlerini ve yenilikçi çözümlerini birleştirerek karşılıklı ihracatı istihdamı teşvik ediyoruz bu hedef doğrultusunda ihracat kapasitemizi genişletmek uluslararası pazarda rekabetçi ve yenilikçi Türk ürünlerinin tanıtımı yapmak ve Alman teknoloji ile Türk dinamizmin entegre eden projeler geliştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.” diyen konuştu.

Haberin Devamı

‘GELECEĞE UMUTLA BAKIYORUZ’
Aslan şöyle devam etti: “Saygıdeğer misafirler gerçekleştireceğimiz sektörel enerji buluşmaları network etkinlikleri, fuar ziyaretleri, eğitim seminerleri ile üyelerimizin iş alanını genişletmelerine ve yeni iş fırsatları oluşturmalarına öncülük ediyoruz. İş dünyasının nabzını tutan bu etkinliklerle aynı zamanda işletmelerin rekabet güçlerini ve piyasadaki varlığını pekiştirmelerine yardımcı oluyoruz. İş dünyamızın Almanya’nın sağlam ekonomik zemininde ve Türkiye’nin zengin kültürel mirası yaşanan bir topluluk olarak geleceğe umutla ve kararlılıkla bakıyoruz. İş dünyamızın bu iki güçte ekonomide de yüksek katma değer yaratması için elimizden gelen her türlü çalışmaları yapmakta kararlıyız. Kıymetli insanları bu çerçevede MÜSİAD olarak belirlediğimiz bazı stratejileri gerçekleştirmek için çabalıyoruz. Bu hedeflerimiz arasında üyelerimizin küresel rekabet kapasitelerini güçlendirme üyelerimize uluslararası ticaret ve iş birliği fırsatları sağlama iş ve sektörel buluşma organizasyonları, üyelerimize iş geliştirme ve yatırım fırsatları sunma konularında çalışmalarımız devam etmektedir. Bu hedeflerimizin yanı sıra üyelerimizi eğitim inovasyon programları küresel iş birliği kurma ve sosyal sorumluk projeleri gibi alanlarda desteklemeye devam edeceğiz. Stratejik hedeflerimiz doğrultusunda üyelerimizle birlikte Türkiye ve Almanya’nın ekonomik büyümesine katkıda bulunacak ve her iki ülkenin sanayi kalitesini artıracak çalışmalar yürütmekte kararlıyız. Kıymetli misafirler sözlerime son verirken bu organizasyonu gerçekleştirmede bizlere ev sahipliği yapan DİTİB yönetimine ve siz değerli misafirlerimizin davetimize iştiraklerinizden dolayı hepinize MÜSİAD NRV ailesi olarak teşekkür ederiz.”

Köln’deki MÜSİAD NRV iftarında TOGG ilgi odağı oldu

Haberin Devamı

KÖLN KONSOLOSU MÜSİAD’A TEŞEKKÜR ETTİ
Köln Başkonsolosu Turhan Kaya yaptığı selamlama konuşmasında yaklaşık dört seneye yakındır sürdürdüğü görev süresinin sonuna yaklaştığını ifade ederek şunları söyledi: “Bu dört yıl içinde Türk toplumu olarak bir araya gelmek için vesileler yaratmaya çalıştık. Çünkü her şey gelir geçer, birçok sorun eninde sonunda hallolur ama bizim birlikteliğimizin daim olması gerekir. Bunun için MÜSİAD ailesine özellikle teşekkür ediyorum. Bu dönemde görevim boyunca da birlikte çalıştığımız birlikte proje geliştirdiğimiz birbirimize danıştığımız zamanlar ve bütün desteği için özellikle teşekkür ediyorum. Bundan sonra için de bir yere nasıl bu akşam geldiysek farklı vesilelerle tekrar bir araya gelmek için hep birlikte çalışalım diyoruz. Örneğin Köln Konsolosluğu olarak 23 Nisan’ı büyük bir şekilde kutlamak istiyoruz ama bunu nasıl yaparız ancak sizlerin katkılarıyla sizin desteğinizle sivil toplum sivil toplumun kuvvetli katılımıyla. Dolayısıyla kısmetse 20 Nisan’da Köln’de bir araya geleceğiz. Bir kortej şekli yürüyüşümüz olacak bütün vatandaşlarımız buraya davetli. Kortejde bayraklarımızla birlikte etkinlik alanını geçeceğiz ve orada güzel sahne programımız olacak. Köln’de güçlü olduğumuzu gösterelim ailelerinizle çocuklarınızla hepinizi programa katılmaya bekliyoruz.”

Haberin Devamı

‘PADİŞAH GİBİ GELDİM’
Düsseldorf Ticaret Ataşesi İrem Ekmekci yaptığı kısa selamlama konuşmasında ataşeliğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. MÜSİAD iftarında geleceğe dönük projeler expo ve çeşitli kullanılan bilişim sistemlerinin tanıtımı yapıldı. Başarılı iş insanlarına çeşitli ödüller verildi. MÜSİAD NRV’nin Köln’de verdiği iftar yemeğine Belçika’dan katılan inşaat sektöründe faaliyet gösteren iş insanının getirdiği Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG ilgi odağı oldu. Konya kökenli Mehmet Aydın Belçika’nın tek aracı olarak 42 plaka ile geldiği iftar yemeğinde şunları söyledi: “Ben Mehmet Aydın Belçika’da inşaat işiyle uğraşıyorum. 1989 yılından beri Belçika’dayım. Geçen sene yazıldım kurada 32 bininci sıradaydım. Bana araç yedekten çıktı. Buraya beraber geldiğimiz beraber TOGG’a yazıldığımız arkadaşıma hâlâ çıkmadı. Geçen ay aldım zaten içimde bunu Türkiyemizin plakasıyla Belçika’ya getirip halkımıza gösterme düşüncesi hep vardı. Bir ay önce telefon açtılar gittim aldım geldim. Belçika, Hollanda, Almanya geziyorum, kim çağırırsa oraya gidiyoruz. Ben Konya Yunaklı’yım aracımdan çok memnunum rahat güzel hiçbir problem yok sıkıntı yok. Gittiğiniz yerlerdeki ilgi güzel, güzel arabam sayesinde bize de iyi bakıyorlar güzel bakıyorlar. TOGG’u pamuk gibi kontrol ediyorlar, tabii muhalefet olanlar da var. Gümrüklerde Bulgaristan’da, Sırbistan’da, Macaristan’a filan hepsi benim pasaportumdan çok aracı sordu o yüzden şaka bir yana ilk kez karayoluyla padişah gibi geldim. Yani TOGG’a onlar da hayran kaldı.”

Haberin Devamı

‘BEN BEKLİYORUM’
Belçika’dan beraber geldiği iş ortağı, Cihat Korkmaz da, “Geçen yıl iki kişi beraberce TOGG’a yazıldık bir tanesi çıktı. Benimki henüz çıkmadı bekliyorum” dedi.

Köln’deki MÜSİAD NRV iftarında TOGG ilgi odağı oldu

Köln’deki MÜSİAD NRV iftarında TOGG ilgi odağı oldu

Köln’deki MÜSİAD NRV iftarında TOGG ilgi odağı oldu

Köln’deki MÜSİAD NRV iftarında TOGG ilgi odağı oldu

Köln’deki MÜSİAD NRV iftarında TOGG ilgi odağı oldu

Köln’deki MÜSİAD NRV iftarında TOGG ilgi odağı oldu


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!