Koalisyonun yardım paketini eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Koalisyonun yardım paketini eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2022 12:00

Federal Meclis Başkanı Baerbel Bas (SPD), enerji kriziyle mücadelede partisi SPD, Yeşiller ve FDP arasındaki koalisyon hükümetinin yardım paketini eleştirdi.

Haberin Devamı

Bas, Bild am Sonntag gazetesine verdiği demeçte “Özellikle en zayıf olanlara yardım etmek için daha fazla özen görmek isterdim” dedi. Yoksul vatandaşlara yardım etmek üzere dördüncü bir pakete daha ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Bas, “Özellikle düşük gelirli insanlar için en kötüsünü hafifletmek amacıyla, krizlerin ilerlemesi halinde yeniden adım atmaya hazır olmalıyız.” şeklinde konuştu. Ülkedeki sosyal durumla ilgili endişelerini dile getiren Bas, “Almanya’da pek çok insan uzun zamandır kendiliğinden bir restorana gidip yemek yiyemiyor ya da sinemada film izleyemiyor. Pek çok yaşlı insan pastanede bir dilim pasta yiyip yiyemeyeceğini düşünüyor. Çünkü aksi takdirde emekli maaşları ay sonuna kadar yetmeyecek. Bunu dramatik olarak görüyorum” dedi. Meclis Başkanı, kiracıların da yüksek enerji fiyatlarına karşı korunması için federal hükümetin harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

‘DÜRÜSTLÜK BUNUN BİR PARÇASI’
Federal Meclis’in üye sayısını 600’ün altına düşürmek için seçim yasasında hızlı bir reform yapılması çağrısında da bulunan Bas, bunun için mümkün olan en geniş parlamento çoğunluğunu görmek istediğini kaydederken, “Dürüstlük bunun bir parçası. Eğer bunu beklersek, seçim reformunu bir daha yapamayabiliriz. Bunun kimseye bir faydası olmaz” dedi. Federal Meclis, dünyanın en büyük parlamentolarından biri. Mevcut seçim yasası milletvekili sayısının artmasına neden oluyor. Parlamento grupları yıllardır planlanan reform konusunda henüz ortak bir görüşte buluşamadı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!