Karnavalda yabancı düşmanlığı

Güncelleme Tarihi:

Karnavalda yabancı düşmanlığı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2024 15:40

Almanya’nın Landsberg kentinde perşembe günü düzenlenen karnavalda bazı katılımcıların ‘yabancılar dışarı’ sloganı atarak tam bir yabancı düşmanlığı sergilediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

SOSYAL medyada paylaşılan bir videoda, rengarenk giysilerle lego motifiyle süslenmiş araca binerek karnavala katılan bir grup, İtalyan DJ Gigi D’Agostino’nun ‘L’amour toujours’ (Her zaman aşk) parçasına ‘yabancılar dışarı’ sloganıyla eşlik ettiği yer aldı. Sergilenen yabancı düşmanlığına tepki gösteren katılımcıların şikâyetçi olarak başvurması üzerine polis devreye girdi. Üzerinde ‘Landjugend Hohenfurch’ (Kırsal Gençlik Hochenfurch) yazılı araçta kimlerin ‘yabancılar dışarı’ sloganı attıklarını saptamak için polisin harekete geçtiği açıklandı. Landsberg Emniyet Müdürü, halkı kışkırtma şüphesiyle kriminal polisle birlikte araştırma yaptıklarını ve soruşturma açılması için savcılığa bilgi vereceklerini söyledi.

‘BİZ BU DEĞİLİZ’
Kırsal Gençlik Hohenfurch Yönetim Kurulu üyesi Moritz Taufratshofer de, “Kırsal Gençlik adına çok özür dilerim. Cemiyetimizde kimse yabancı düşmanı değildir. Bu biz değiliz, bu bizim cemiyetimiz değildir” açıklamasında bulundu. Landsberger Karnaval Derneği Ticari Başkanı Thomas Bihler de olayı şiddetle kınarken, “Böyle bir şey kesinlikle kabul edilemez. Böyle aptalca bir gençlik şakası olamaz” dedi. Aynı zamanda gelecek yıl düzenlenecek karnavala ‘Kırsal Gençlik’in katılmasına izin vermeyeceklerini de açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!