İzinciler memleketlerine gidince esnafın işleri açıldı ama...

Güncelleme Tarihi:

İzinciler memleketlerine gidince esnafın işleri açıldı ama...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2016 12:53

Aylardır doğru dürüst iş yapamayan esnafın, Avrupa’nın birçok ülkesinde yaşayan Kırşehirlilerin yıllık izinlerini geçirmek üzere memleketlerine gitmesiyle işleri açıldı.

Haberin Devamı

BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bankalara açtıkları hesaplarında Türk lirasından daha fazla dövizin yer aldığı beş ilden biri olan Kırşehir’de 635 milyon Türk lirası, 778 milyon liralık da döviz rezervi bulunuyor.

Yurt dışında çalışan ve paralarını Kırşehir’deki bankalarda döviz olarak tutan Avrupalı Türkler, bu yıl ramazan bayram öncesi memleketlerine gitmeye başladı.

Çocuklarının ya da yakınlarının düğünlerini yapmak üzere Kırşehir’e giden izinciler, yaptıkları alışverişlerle de esnafa can suyu oldu. Aylardır doğru dürüst iş yapamayan esnafın işleri, izincilerin gitmesiyle ve hasat mevsiminin başlamasıyla birlikte açıldı.

ESNAFI UYARDILAR

Ancak izincileri esnafın kendilerine yüksek fiyat uygulamasından şikayetçi. Bir izinci, “Bizler memleketimizde alışveriş yapmak istiyoruz. Ancak bizim gurbetçi olduğumuzu gören bir kısım esnaf fiyatları yükseltiyor. Bu da canımızı sıkıyor. Esnaf bu şekilde davranırsa biz de çevre illerdeki büyük alışveriş merkezlerine gitmek zorunda kalacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

ALMANYA VE HOLLANDA

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekicioğlu, “Gurbetçilerimizin bankalarda biriktirdikleri döviz cinsi mevduatlarını üçüncü kuşaklarla yatırıma döndürerek değerlendirmelerini istiyoruz” dedi. Ekicioğlu, döviz cinsi mevduat yoğunluğunun başta Almanya ve Hollanda olmak üzere Avrupa’da yaşayan Kırşehirlilerin birikimlerinden kaynaklandığını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!