İlker’in ‘Öğretmenler Odası’ Oscar’a aday

Güncelleme Tarihi:

İlker’in ‘Öğretmenler Odası’ Oscar’a aday
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2024 11:41

Türk asıllı Alman yönetmen İlker Çatak’ın ‘Das Lehrerzimmer’ (Öğretmenler Odası) adlı filmi ‘En İyi Uluslararası Film’ dalında Oscar’a aday gösterildi.

Haberin Devamı

‘DAS Lehrerzimmer’ bir okulda kontrolden çıkan bir çatışmayı konu alıyor. Filmde, okulundaki bir dizi hırsızlığı çözmek isteyen genç bir öğretmenin hikâyesini anlatıyor. Drama türündeki film, geçen yıl mayıs ayında ‘Alman Film Ödülleri’nde en iyi uzun metrajlı film dalında büyük ödülü kazanmıştı. Berlin doğumlu Çatak, 2015 yılında öğrenci olarak çektiği bir filmle de ‘Öğrenci Oscar’ı kazanmıştı. Hamburg Medya Okulu’ndaki mezuniyet filmi ‘Sadakat’, ‘En İyi Yabancı Film’ kategorisinde ‘Altın Öğrenci Oscarı’nı kazandı. İlker Çatak, Wim Wenders ile aynı kategoride Oscar’a aday gösterilmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Alman Haber Ajansı’na konuşan 40 yaşındaki yönetmen, “Hepimiz birbirimize sarıldık ve birer kadeh şampanya içtik. Mükemmel bir şey” dedi.

Haberin Devamı

İlker’in ‘Öğretmenler Odası’ Oscar’a aday

‘SENİNLE BİRLİKTE ADAY GÖSTERİLMEK EN BÜYÜK HAYALİM’
Ünlü Alman yönetmen Wim Wenders ile birlikte aday gösterildiği için çok mutlu olduğunu belirten Çatak, “Wim benim idolümdü, tabiri caizse öğretmenlerimden biriydi. Açıklanmadan sadece iki saat önce Wim’le birbirimize yazdık ve şöyle dedim: ‘Bu benim en büyük hayalim, seninle birlikte aday gösterilmek.’ Ve şimdi bu gerçekleşiyor ve bu gerçekten çok etkileyici. Ama Sandra Hüller’in aday gösterilmesi de harika bir şey” diye konuştu. ABD Film Akademisi tarafından yapılan açıklamada yine Alman Yönetmen Wim Wenders’ın bir Japon yapımı olan ‘Perfect Days’ filmi de aynı kategoride adaylar arasında yer aldı. Alman aktris Sandra Hüller de Oscar kazanmayı umuyor; Fransız yönetmen Justine Triet’in ‘Anatomy of a Case’ filmindeki rolüyle ‘En İyi Kadın Oyuncu’ dalında aday gösterildi. Bugüne kadar sadece dört Alman yapımı ‘En İyi Uluslararası (İngilizce olmayan) Film’ ödülünü kazandı. Hollywood’daki Dolby Tiyatrosu’nda yapılacak 96. Akademi Ödülleri töreni 10 Mart’ta gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!