İktidar, Almanya’yı 7 ayda...

Güncelleme Tarihi:

İktidar, Almanya’yı 7 ayda...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2022 10:16

Almanya’da muhafazakâr kanadın küçük ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi’nin (CSU) geleneksel ‘değerlendirme toplantısı’nda, SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan federal hükümete eleştiriler yağdırıldı.

Haberin Devamı

Bad Staffelstein’daki manastırda düzenlenen toplantıda ağırlıklı olarak enerji ve güvenlik konuları üzerinde duruldu. CSU Genel Başkanı ve Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, CSU Eyalet Grup Başkanı Alexander Dobrindt ile ‘kardeş parti’ CDU Genel Balkanı Friedrich Merz’in de katıldığı toplantıda, “‘Ttrafik lambası koalisyonu’ Almanya’yı 7 ayda Avrupa’nın hasta adamı haline getirdi. Almanya’yı yeniden uluslararası düzeyde güçlü bir konuma getirmek için insanlarımızın bize ihtiyacı var” denildi. Toplantıda hükümetin taze borç politikası eleştirilirken, en geç 2025 yılında dengeli bütçeye dönülmesi önerildi.

İktidar, Almanya’yı 7 ayda...
YENİ TİCARET SÖZLEŞMESİ
Almanya’nın ekonomik alanda gücünü koruyabilmesi için yeni ticaret sözleşmeleri imzalanmasının kaçınılmaz olduğu vurgulanan ‘değerlendirme toplantısı’nda sunulan bir önergede, “Çin piyasasından bağımsız kalmamız için yakın ülkelerle yeni ticaret sözleşmeleri imzalamalıyız” denildi. Ayrıca, iş piyasasının güçlendirilmesi için de kalifiye eleman yetiştirilmesine ağırlık verilmesi önerildi. CSU, AB’ye üyelik başvurusunda bulunan Ukrayna’ya tam üyelik verilmesine karşı çıktı. Söz alan CSU’lu politikacılar, Ukrayna’ya tam üyeliğin altında bir statü verilmesini savundu. Aynı zamanda Ukrayna’da kanlı savaş sürdüren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in uluslararası bir mahkemede yargılanmasını da talep ettiler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!