İkinci hayat!

Güncelleme Tarihi:

İkinci hayat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2015 08:56

4 yaşındaki Recep, iki yıldır hastanede makinelere bağlı uygun bir kalp bulunmasını bekliyordu. Annesi Sultan Mamak da oğluyla iki yıldır hastanede yaşıyordu. Sonunda müjdeli haber geldi.

Haberin Devamı

Recep Mamak, 17 Mart 2011'de Berlin Neukölln kliniğinde dünyaya geldi. Tam hastaneden taburcu olacaklardı, doktorlar, Recep'te kalp yetersizliği tespit etti. Recep bebeğin kalbinin sol tarafı hiç, sağ tarafı yüzde 30 çalışıyordu. Ameliyat edildi. Ancak kalp yetersizliği giderilemedi ve hatta büyüdü. Kalp nakli olmadan yaşama şansı görünmeyen Recep, Berlin'de Alman Kalp Merkezi'ne yatırılarak, makineye bağlandı. Annesi Sultan Mamak da oğluyla birlikte hastaneye taşındı.

2 YILDIR HASTANEDE

Recep iki yıldır makinelere bağlı, annesi başucunda uygun bir kalp bulunması için bekliyordu. Anne Sultan Mamak, geçen anneler gününde, “Tek dileğim oğluma bir kalp bulunması” dedi. Annenin dileği nihayet tuttu. Mutlu haber cumartesi günü, saat 14.30'da geldi. Hastane, “Oğlunuza bir kalp bulundu. Kalbin bulunduğu yere bir doktor gidip uygunluğuna bakacak. Olumlu haber gelirse, Recep hemen ameliyata alınacak. Hazır olun” dedi. Hastane doktoru kalbin bulunduğu yere gitti. Anne Sultan ve baba Mikail Mamak heyecanla doktorun vereceği haberi bekledi. Saat 16.30'da doktordan “Uygundur” haberi ulaştı ve Recep ameliyathaneye alındı.

9 SAAT SÜRDÜ

Cumartesi gecesi saat 22.00'de Recep'e kalp nakli operasyonu başladı ve pazar sabahı saat 07.00'de bitti. Anne Sultan ve baba Mikail Mamak, sabaha kadar ameliyathanenin kapısında bekledi. Doktorlar bu sefer ikinci müjdeyi verdi: “Nakil başarılı geçti. Çok iyi cevap verdi. Her şey çok iyi gidiyor. İlk üç gün önemli. Üç günü de atlattıktan sonra tehlike kalmaz.”

Mikail Mamak, “Uyku uyumadık. Ne kadar mutluyuz, bilemezsiniz. Şimdi çocuğumuzun sağlığına kavuşup hastaneden taburcu edileceği günü bekliyoruz. Recep bizim için ikinci kez doğdu” dedi.

İkinci hayat

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!