Habeck’e istifa baskısı!

Güncelleme Tarihi:

Habeck’e istifa baskısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2024 17:42

CSU, Almanya’da nükleer santralların kapatılmasıyla ilgili raporları dikkate almamakla suçlanan Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck’in istifasını istedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı ve sürdürdüğü savaşa rağmen ülke genelinde faaliyetteki son 3 nükleer santralın kapatılması kararı alınmasında etkin rol oynayan Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck ile Federal Çevre, Doğa Koruma, Nükleer Güvenlik ve Tüketicileri Koruma Bakanı Steffi Lemke’nin hesap vermesi gündeme geldi. Cicero dergisinde yer alan bir haberde, her iki bakanlık tarafından hazırlanan ve nükleer santralların kapatılmamasının önerildiği raporların dikkate alınmayarak faaliyetteki son 3 nükleer santralın da kapatılması kararında her iki bakanın da Federal Meclis’te hesap vermesi istendi.

Habeck’e istifa baskısı

Haberin Devamı

SUÇLAMALARI REDETTİ
Ana muhalefet CDU/CSU, Habeck ile Lemke’nin bu raporları görmezden gelerek hem Federal Meclis’i hem de halkı kandırdıkları suçlamasında bulundu. Her şeyin ortaya çıkarılması için bir komisyon oluşturulması bile gündeme geldi. CDU/CSU Federal Meclis Grubu Genel Sekreteri Thorsten Frei, Bakan Habeck’e kendi bakanlığı tarafından hazırlanan raporları kamuoyuna açıklama çağrısında bulundu. CSU ise Bakan Habeck’in istifa etmesini istedi. Bugün öğleden sonra bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Habeck, tüm suçlamaları geri çevirdi. Hükümetin kararının yerinde olduğunu savunurken, enerji krizinin yara almadan atlatıldığını ve enerji fiyatlarında düşüş başladığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!