‘Günün en sıcak dedikodusu’: Scholz büyük koalisyon istiyor

Güncelleme Tarihi:

‘Günün en sıcak dedikodusu’: Scholz büyük koalisyon istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2023 10:23

Bild gazetesi ‘Günün en sıcak dedikodusu’ başlıklı haberinde, SPD’li Başbakan Scholz’un CDU/CSU yeni bir koalisyon hükümeti kurmayı düşündüğünü ileri sürdü.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Hür Demokrat Parti (FDP) ve Yeşiller’den oluşan koalisyon hükümetinde yaşanan görüş ayrlıkları ve sıkıntılar nedeniyle Başbakan Olaf Scholz’un ana muhalefet Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik Partileri (CDU/CSU) ile ortaklık etmeyi düşündüğü ileri sürüldü. Almanya’da yayımlanan günlük gazetelerden Bild’in ‘Berlin’de günün en sıcak Şansölye dedikodusu’ başlıklı haberinde, politikacılar, danışmanlar ve gazeteciler arasında Başbakan Scholz’un Yeşiller ile FDP’yi hükümetten atarak, Friedrich Merz’le (CDU Genel Başkanı), yani ana muhalefet CDU/CSU ile yeni bir koalisyon kurmayı düşündüğü yolunda dedikodular dolaştığına yer verdi.

‘Günün en sıcak dedikodusu’: Scholz büyük koalisyon istiyor
BÜYÜK KOALİSYON HÜKÜMETİ
Gazetenin haberinde, ‘Federal hükümet, milyonlarca yurttaşı hayal kırıklığına uğrattı. Güncel verilere göre şu anda sadece 3 seçmenden biri SPD, Yeşiller ve FDP’yi destekliyor. Hatta seçmenlerin yüzde 57’si erken genel seçimden yanadır. Tabii doğal olarak Şansölye Scholz, bunu engellemek istiyor. Zira böyle bir durumda büyük bir olasılıkla başbakanlığı kaybedecektir” denildi. Yeşiller ve FDP ile ortaklığı bitirip CDU/CSU ile ‘büyük koalisyon hükümeti’ kurması halinde Scholz’un 2025 yılına kadar koltuğunu koruyacağı ve bu süre içinde alınacak olumlu kararlarla partisi SPD’yi güçlendireceğine de yer verildi. Bazı uzmanlar bu yöndeki dedikoduların gerçekleşme olasılığı bulunduğunu savunurken, bazıları da bunun hayata geçirilmesin mümkün olmadığını vurguladılar.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!