Gazeteci Kamil Yaman vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci Kamil Yaman vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2019 17:49

Gazeteci Kamil Yaman (84), önceki gün Almanya’da vefat etti. Almanya’ya gelmeden önce Türkiye’de Hürriyet, Cumhuriyet, Yeni Sabah ve İstanbul Express gazetelerinde çalışan Kamil Yaman, 1973’te Hürriyet’in Batı Berlin’deki bürosunu kurdu ve 1983’e kadar Berlin Büro Şefi olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

BİR dönem Hürriyet Avrupa’nın merkezinin bulunduğu Frankfurt’ta haber trafiğini yöneten Yaman, 1999’da buradan emekli oldu. Emeklilik sonrası da medyadan kopmayan ve genç meslektaşlarını yönlendiren Yaman, son yıllarda sağlık sorunları yaşıyordu. 20 Mart 1935 tarihinde Bolu’da dünyaya gelen Kamil Yaman, bir çocuk babasıydı. Yaman’ın cenazesi bugün Offenbach Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Offenbach Mezarlığı’nın Müslümanlara ayrılan bölümünde toprağa verilecek.
Muhabirlik dönemlerinde birçok önemli haber ve fotoğrafta imzası bulunan Yaman, 1972 Münih Olimpiyatları’nı Hürriyet adına takip eden Samim Var yönetimindeki ekipte yer aldı. 1974’te ise Almanya’daki Dünya Kupası’nı izleyen Hürriyet ekibinde yer aldı.

Gazeteci Kamil Yaman vefat etti

Haberin Devamı

Kamil Yaman’ın Almanya’daki Türklerle ilgili haberi, 10 Haziran 1975 tarihli Hürriyet gazetesinin manşetinden, ‘Berlin Türk Şehri Oluyor’ başlığıyla yayımlandı.

Gazeteci Kamil Yaman vefat etti
1972 Münih Olimpiyatları’nda çektiği güreş fotoğrafı bütün dünya basınında yayımlandı. (Yaman, olimpiyata Axel Springer’in oğlu Sven Simon’un fotoğraf ajansı adına katılmıştı.)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!