‘Evde beslemek yasaklansın’

Güncelleme Tarihi:

‘Evde beslemek yasaklansın’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2023 11:04

Almanya Beslenme ve Tarım Bakanı Cem Özdemir, meyve ve sebze gibi tarım ürünlerine ‘sıfır KDV’ önerisini yinelerken, evlerde yılan, maymun ve bukalemun gibi egzotik hayvan türlerinin beslenmesinin yasaklanmasını istedi.

Haberin Devamı

BERLİN’de Uluslararası Yeşil Hafta Fuarı’na paralel olarak Federal Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen Tarım Bakanları Zirvesi öncesi traktörlü bir grup Bakan Özdemir’i protesto etti. Grup, üreticilerin ürünlerine adil fiyatlar verilmesi, hayvan yemi yerine insanların tükettiği gıda maddeleri için ekilebilir arazilerin artırılması ve türe uygun hayvancılık politikasına ağırlık verilmesi gibi taleplerde bulundu. Bakan Özdemir, partisinin de kendisinin de baştan beri çiftçilerin yanında olduğunu belirtirken, sebze ve meyve ürünlerinde ‘sıfır KDV’ tezinde ısrarlı olduğunu yineledi. Evlerde yılan, bukalemun, kanguru, bukalemun gibi egzotik hayvan türlerinin beslenmesinin yasaklanmasından yana olduğunu belirten Özdemir, bu alanda yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini desteklediğini söyledi.

‘Evde beslemek yasaklansın’
Öte yandan “Yeter artık” sloganıyla başkent Berlin’de traktörlerle yollara düşen ve tarihi Brandenburg Kapısı önünde düzenlenen protesto gösterisine 20 binden fazla çiftçinin katıldığı açıklandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!