‘Ev sahipleriyle kiracılar arasında çatışmalar çıkıyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Ev sahipleriyle kiracılar arasında çatışmalar çıkıyor’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2018 13:57

Almanya'nın büyük şehirlerinde kira artışlarının durdurulması gerektiğini söyleyen SPD federal milletvekili Cansel Kızıltepe, “Kiraları düzenleyen yasalar 21. yüzyılda sınıf çatışması sahnesi haline geldi” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'da son yıllarda alınan önlemlere rağmen kira artışının önüne geçilemiyor. Özellikle Berlin, Münih, Frankfurt, Hamburg ve Stuttgart gibi metropollerde kira artışları dar gelirlilerin en büyük sorunu olmaya başladı. 

SPD federal milletvekili Cansel Kızıltepe, fahiş kira artışlarının durdurulması gerektiğini söyledi. Kira politikalarının değişmesini isteyen Kızıltepe, şöyle dedi:
“Kiraları düzenleyen yasalar 21. yüzyılda sınıf çatışması sahnesi haline geldi. Ev sahipleri ve kiracılar arasında çatışmalar yaşanıyor. Dar gelirliler yıllardır yaşadıkları bölgelerde kirayı ödemekte zorlanıyor. İnsanlar yıllardır yaşadıkları bölgeyi, komşularını, tanıdıklarını ve alıştıkları bölgeleri terk etmeyle karşı karşıya. Özellikle yaşlılar ve emekliler yurtlarını terk ediyor. Bu da insanların psikolojisini bozuyor.”

Haberin Devamı

KÜÇÜK İSTANBUL'DA ÇOK ARTTI
Berlin'de 'Küçük İstanbul' olarak bilinen Kreuzberg'de doğup büyüdüğünü belirten Kızıltepe, “Bu bölge yıllarca göçmenlere terk edildi. Son yıllarda ise gelişti. Yatırımcıların ağzını sulandıracak hal aldı. Konut kiraları kimi sokaklarda metrekaresi 20 euroya kadar çıktı. Özellikle göçmenler ve dar gelirliler kira artışından etkileniyor. Federal hükümet ödenebilir kira seviyesini düzenleyecek yasalar hayata geçirmeli. Yasalarda yapılacak küçük değişiklikler yetmez. Konut alanında devrim yapacak yeni düzenlemelere ihtiyaç var. Konutlar şirketlerin yatırım aracı olmamalı. Konutlar insanlar için bir yuvadır. İnsanlar dikkate alınmalı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!