Essen’de Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Essen’de Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2023 11:09

Almanya’nın Essen şehrinde bulunan Ruhr Veliler Birliği, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle basın mensupları ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

RUHR Veliler Birliği’nin 15 Ocak Pazar günü Tava Restoran’da düzenlenen kahvaltılı programına, bölgede farklı kuruluşlarda görev yapan medya mensupları katıldı. Ruhr Veliler Birliği Eş Başkanları Dr. Ali Sak ve Fatime Okuyucu ile dernek yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğini yaptığı buluşmada, basın temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı. 

Essen’de Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı

Etkinlikte konuşan Eş Başkan Fatime Okuyucu, “Ruhr Veliler Birliği olarak hayata geçirilen projeleri, çalışmaları ve etkinlikleri haber yaparak, birliğimizin gelişimine katkı sağlayan gazetecilere minnettarız. 19 Mayıs 2008 yılında kurulan Ruhr Veliler Birliği olarak amacımız ana dil Türkçe ve çok dilliliğin önemine vurgu yapmak, çocuklarımızın okullarda Türkçe derslerine katılımını sağlamak ve Türk toplumunun sorunlarına çözüm aramaktır. Siz değerli basın temsilcilerimiz bu bağlamda bizlerin Türk toplumuna ulaşmasında bir köprü vazifesi üstleniyorsunuz. Kamuoyunun doğru, eksiksiz ve hızlı bilgilendirilmesi için gecenizi gündüzünüze katarak, saatlerce emek harcıyorsunuz. Bu bağlamda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Essen’de Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı

KALEM, KUPA, VE ÇİKOLATA HEDİYE ETTİLER
Eş Başkan Dr. Ali Sak ise şunları söyledi: “Halkın bilgilenmesi ve bilinçlenmesinde çaba gösteren, yerel medya temsilcileri başta olmak üzere dernek çalışmalarının duyurulmasına önemli katkılar sunan basın mensuplarına çok teşekkür ederiz. Bizler, ağırlıklı olarak ‘ana dil’ ve ‘eğitim’ başlıklı çalışmalar yapıyoruz. Siz medya mensupların çalışmaları da Türkçe üzerinden yürütülüyor. Yani Türk toplumuna yönelik çalışmalarımız aynı. Ana dil Türkçe çalışmalarımızın yanı sıra geçmiş yıllarda, ırkçılıkla mücadele komisyonu kurduk ve Dortmund’dan Düsseldorf’a koşu düzenledik. Türk toplumunu ilgilendiren birçok konuya, el atmaya gayret ediyoruz. Çalışmalarımızın topluma duyurulması noktasında, önemli işlere imza atıyorsunuz. Böyle bir etkinlikle sizlere teşekkür etmek istedik.”
Basın mensupları ile samimi bir sohbetle karşılıklı bilgi alışverişinde bulunan Ruhr Veliler Birliği yönetim kurulu üyeleri, programın sonunda basın mensuplarına kalem, kupa bardak ve çikolatadan oluşan birer hediye paketi takdim etti.

Haberin Devamı

Essen’de Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı

Essen’de Çalışan Gazeteciler Günü kutlandı

BAKMADAN GEÇME!