‘Esrar da sigara da hiç kullanmadım’

Güncelleme Tarihi:

‘Esrar da sigara da hiç kullanmadım’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2023 13:09

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, hayata geçirmeyi planladıkları esrar kullanımı ve satışına izin verilmesini içeren tasarının yasalaşmasına pek de sıcak bakmadığını ima etti.

Haberin Devamı

ALMANYA’da belirli koşullarda esrar kullanımına ve satışına izin verilmesine yönelik tartışmalar devam ederken, Başbakan Olaf Scholz, hiçbir zaman uyuşturucu ve sigara kullanmadığını söyledi. Scholz, Alman özel televizyonlarından SAT1/ProSieben’le yaptığı söyleşide “Şimdiye kadar hiç uyuşturucu kullandınız mı?” sorusuna, “Hayır, asla” yanıtını verdi. “Ya sigara?” sorusu üzerine “Hayır, bir tane bile sigara içmedim” dedi. Şansölye Scholz, SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetinin esrar kullanımı ve satışının yasallaştırılması planının kendisi için hiç de kolay olmadığını da söyledi. “Atacağımız bu dikkatli adımın doğru olduğunu sanıyorum. Şayet birileri yapmam gerekip gerekmediğimi sorarsa, her zaman ‘Hayır’ derim” diyerek, buna sıcak bakmadığını ima etti.

Haberin Devamı

TASARIDA NELER VAR?
Bakanlar Kurulu’nun onay verdiği ve Eyaletler Meclisi onay vermese bile, Federal Meclis’te kabul edilmesi halinde gelecek yılın başından itibaren yasalaşması öngörülen tasarıda şunlar aldı:
* Yetişkinler kendi kullanımları için 3 adet kenevir bitkisi yetiştirebilecek. Satmama koşuluyla dernek ve cemiyetlerin de üyelerinin kullanımı için kenevir yetiştirmelerine izin verilecek.
* 25 grama kadar esrar bulundurmak suç sayılmayacak.
* Esrar kullanımı ve tüketimi ile kenevir yetiştirmek için reklam yapılması yasak olacak.
* Okullara, çocuk yuvalarına ve spor yapılan yerlere 200 metreden daha az mesafede uyuşturucu kullanımı yasak olacak.
* Kendileri kenevir yetiştiren dernek ve cemiyetlerin üye sayısı 500’ü geçmeyecek.
* 25 gram esrar bulundurma koşuluna riayet edilip edilmediğinin belirlenmesi için kontroller artırılacak.
* Dernek ve cemiyet üyeleri en az 18 yaşında olacak. Ancak kendilerine ayda da en fazla 30 gram esrar verilebilecek.
* 18-21 yaşları arasında olanlara ayda verilecek 30 gram esrarın etken maddesindeki THC oranı yüzde 10’u geçmeyecek.
* Evlerde veya bahçelerde ancak çocukların ve 18 yaşındakilerin ulaşamayacağı yerlerde kenevir yetiştirilmesine izin verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!