Enerji fiyatlarına fren

Güncelleme Tarihi:

Enerji fiyatlarına fren
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2023 10:40

Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck, enerji fiyatlarındaki artışı gelecek yıl Paskalya Yortusu’na kadar frenlemeyi sürüreceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

RUSYA’nın enerji sevkiyatını durdurması ve Ukrayna’da savaşı sürdürmesi nedeniyle enerji fiyatlarındaki artışa rağmen, Almanya’nın fiyatları frenlemekte kararlı olduğu açıklandı. Avrupa Birliği’nin de (AB) üye ülkelere enerji fiyatlarını sınırlandırma izni vermesi üzerine, Yeşillerli Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck, 1 Ocak 2023 tarihinden beri olduğu gibi gelecek yıl Paskalya Yortusu’na (Nisan ayına) enerji fiyatlarına frenin devam edeceğini söyledi. “Aslında şu andaki duruma göre elektrik ve gaz fiyatlarında sınırlandırmaya gerek yok. Çünkü fiyatların yeniden tepe yapması tehlikesini atlattık. Doğalgaz fiyatları savaş öncesinin altına düştü. Ama ne gibi gelişmeler yaşanacağı belli değil. O nedenle elektrik ve doğal gaz fiyatlarında freni sürdürmek istiyoruz” dedi.

Enerji fiyatlarına fren
200 MİLYAR EURO KATKI
Almanya’da şu anda normal tüketici ve küçük işletmelerin doğalgazın kilovat saatine 12 Cent, uzaktan ısıya da 9.5 Cent ödediği de belirtildi. Elektrik fiyatlarında üst sınırın normal tüketiciler ve küçük ölçekli işletmeler için kilovat saat başına 40 Cent, büyük sanayi şirketleri için de 13 Cent olduğu da hatırlatıldı. Öte yandan Almanya’da tüketicinin, küçük ve orta ölçekli işletmeler ile büyük şirketlerin enerji yükünün azaltılması için SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetinin 200 milyar Euro katkıda bulunduğu da açıklandı. FDP’li Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, taze borç alınmadan dengeli bütçede ısrar ettiği halde, hükümetin gelecek yıl da 4 milyar Euro ‘enerji yardımı’ yapmayı planladığı açıklandı.

 

 

BAKMADAN GEÇME!