En renkli iftar

Güncelleme Tarihi:

En renkli iftar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2015 12:30

Frankfurt Başkonsolosu iftar davetiyesinde Türkiye’nin çok renkliliğine ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

Frankfurt yakınlarındaki Eschborn kasabasında verilen iftara DİTİB, Milli Görüş, Alevi dernekleri, İslam Kültür Merkezleri ile Antakya Ortodoks Kilisesi, Yezidi, Süryani cemaatlerinin temsilcileri katıldı.

En renkli iftar


Aralarında Hessen Eyalet milletvekili İsmail Tipi, DİTİB Hessen Birliği Başkanı Fuat Kurt, Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı Yaşar Bilgin, ATİB Genel Başkanı İhsan Öner ile Hessen Türk Toplumu Başkanı Atila Karabörklü’nün de bulunduğu davetlilere konuşan Başkonsolos Ufuk Ekici, toplum içinde anlaşmazlıkların karşılıklı saygı ve hoşgörü çerçevesinde, tüm sorunların birlik ve beraberlik içerisinde çözülebileceğini söyledi.

En renkli iftar


GENÇLERİN ÖNÜ AÇILMALI

Vatan haline gelen Almanya’da, Türk vatandaşlarının hür ve eşit bireyler olarak hak ettikleri yeri almalarını gerektiğini belirten Ekici, şöyle konuştu:

“Birden fazla dil bilen, iyi eğitimli, sosyal ve toplumsal konulara ilgi duyan, katılımcı, aynı zamanda kendi örf ve adetlerini, geleneklerini yaşayan nesiller hepimizin arzusudur. Çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkmalıyız. Onları, siyaset, ekonomi, kültür gibi hayatın her alanında ve derneklerde söz sahibi olmaya teşvik etmeli, onların önünü açmalıyız. Aksi takdirde bindiğimiz dalı keser, kısır döngüler içinde yok olur gideriz.”

En renkli iftar


Frankfurt’a turne için gelen Türk Milli Engelli Basketbol Milli Takımı da iftara katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!